В рафинерията в Бургас не са извършени нарушения, които да

...
В рафинерията в Бургас не са извършени нарушения, които да
Коментари Харесай

Асен Василев: Не виждам причина за отнемане на лиценза на „Лукойл“ в рафинерията в Бургас

В рафинерията в Бургас не са осъществени нарушавания, които да доведат до лишаване на лиценза на " Лукойл ", разяснява пред Българска национална телевизия министърът на финансите Асен Василев в късно в петък.

Според Василев отнемането на концесията на " Росенец " не е нещо учудващо, процесът е почнал от януари т.г. Посочи обаче, че по времето на служебното държавно управление е отстранен контролът на " Гранична полиция " и Национална агенция за приходите върху доставките на пристанището. Сега контролът е върнат.  " Държавата би трябвало да участва на пристанище " Росенец " и тя би трябвало да участва институционално там ", сподели той.

България може да се развива, може да влага и в човешки капитал, и в инфраструктура и да има относително естествена обществена система, съобщи Асен Василев. Направен е бюджет без напрежение, като настояванията на синдикатите в размер на 300-400 милиона лева могат да бъдат преразпределени. Заедно с всички обществени заплащания, увеличени по закон, имаме и над 8 милиарда лева заложени за вложения, сподели финансовият министър.  " За да се развива една страна, би трябвало да има вложения, а в България от 15 години се залагат едни средства на вложения и най-после никой не ги е извършил ", разяснява Асен Василев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР