В проучвания се казва, че броят на дизеловите автомобили до

...
В проучвания се казва, че броят на дизеловите автомобили до
Коментари Харесай

Станислав Иванов: Предстоят нови закони за проверки на старите дизелови автомобили

В изследвания се споделя, че броят на дизеловите коли до 2030 ще спадне до 9%. Това съобщи Халил Летифов, народен представител от Движение за права и свободи в утринния блок на Българска национална телевизия, по тематиката за ориста на старите дизелови коли.

"Производителите би трябвало да намерят технология, която да е налична за хората, без да замърсява въздуха. Едва ли хората щяха да карат коли на по 30 години, в случай че можеха да си разрешат нов ", добави той.

"Вносителите на коли споделят, че огромна част от хората, които си купуват коли втора ръка, не желаят хибридни коли, защото частите им са скъпи, макар че са по евтини на разход. Над 20 % от колите в страната са без катализатор. Това значи, че те не дават отговор на стандартите. Хоризонтът в който се вижда тези коли да изчезнат е в близост, до 10 години ", сподели Летифов.

"В България се планува да се залепват стикери на стъклата, на база нездравословните излъчвания, които изпуска всеки автомобил. Чрез този стикер, ще се преценя дали дадената кола може да се позволява в град или не. Но това ще бъде по преценка на всеки кмет ", съобщи от своя страна Станислав Иванов, депутат от ГЕРБ.

"В момента има инспекции единствено за положението на спирачките и газта на колите, само че се плануват 3 нови закона. След тези закони ще има по-стриктни инспекции. Ако даден автомобил не покрива стандарти, той може да бъде спрян, до момента в който не бъде поправена неточност. Няма по какъв начин да накараме хората, които нямат пари, да си купят по-нов автомобил. Хората ще си трансформират мнението за старите коли след точно обновените прегледи и годишни механически прегледи ", разкри Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР