В програмите на партиите не се вижда добре артикулиран образът

...
В програмите на партиите не се вижда добре артикулиран образът
Коментари Харесай

Делийски: Вижда се образ на смяна, не на промяна

В стратегиите на партиите не се вижда добре артикулиран обликът на смяната, вижда се обликът на промяната на властта. Това сподели пред БНР политологът и академични учител Страхил Делийски и добави, че съгласно него във връзка с огромния облик на смяната в политиката партиите са останали длъжници на гласоподавателите.

По думите му методът, по който се прави политика, не визира единствено това, което назоваваме корупция и корист с власт.

" Разговорът сред политици не покачва доверието на жителите в политическата система.... Дълбочината на посланието е отправено от едни политици към други политици, а жителите са мизансцен, което е притеснително, " разяснява Делийски.

Политологът се пошегува, че в случай че има нещо успокоително, то е, че разговорът на политиците с жителите не се случва освен в България.

" Трябва да има диалог на нивото на проблемите на жителите, а не на проблемите, които политиците желаят да решат между тях ", посочи той.

Според Страхил Делийски идващият парламент ще бъде конфронтационен с доста ясни враждуващи блокове.

" ГЕРБ ще бъдат в изолираност още веднъж, такива са най-малко сигналите. 46-ото Народно заседание ще се опита да сформира някакъв формат на ръководещо болшинство, никой не може да каже какъв. Има сигнали, които приказват за осъзнаване на потребността от сформиране на държавно управление, " изясни политологът.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР