В прогнозите на Европейската комисия през 2020 година България беше

...
В прогнозите на Европейската комисия през 2020 година България беше
Коментари Харесай

Гръцки медии: Как България се срина до държава, перяща кибер пари на Кремъл и Хамас?

В прогнозите на Европейската комисия през 2020 година България беше в топ 3 на страните с най-голям стопански напредък. Три години по-късно последните ръководещи от „ Продължаваме промяната “ трасират пътя на крипто пирамидата Nexo към върховете на българската политическа и финансова система. Междувременно България става все по-бедна с всеки минал ден, а дълговата и енергийната рецесии стават все по-дълбоки. Това пишат в свои разбори гръцки медии.

Фаталният петък 13-и сервира идната порция горчиво кафе на българския политически хайлайф. Месец откакто беше отхвърлена за влизане в еврозоната дребната балканска страна беше брутално разтърсена от интернационален финансово-корупционен скандал с присъединяване на хора, които са декларирали принадлежност към досегашните съдружни сътрудници – „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “.

На 13 януари офисът на българската прокуратура разгласи, дружно с представители на английски проверяващи, че са влезнали в офисите на крипто търговеца търговецът Nexo, чийто съосновател е някогашен народен представител от предшественикът на „ Демократична България “ – Реформаторския блок, Антони Тренчев. Разкрити са над 3.6 млн. транзакции „ мръсни пари “ от и до платформата, през която за 5 години са минали 94 милиарда $. В хода на следствието е открито и, че висши чиновници на Nexo са спонсорирали „ Демократична България “, пише eladanews.gr.

В светлината на тази спекулация, която дава обещание да разкрие доста секрети на българския политически хайлайф, би трябвало да се запитаме по какъв начин България се срина от топ 3 на европейската стопанска система до страна, перяща кибер пари на Кремъл и Хамас.

Страната беше призната в „ чакалнята на еврозоната “. От друга страна, политическата рецесия, която последва след началото на 2021 година, беше белязана от парламентарна неустойчивост и безкрайна серпантина от избори, както и хронична некадърност за съставяне на устойчиво държавно управление с дълготраен небосвод, нанасяйки непоправими вреди. Те занулиха положителното завещание в размер на 15 милиарда лева бюджетен недостиг, оставен от предходното ръководство на Бойко Борисов.

Съвсем разумно, икономическите знаци на страната се сринаха и от отлична станаха най-лошите в Европейски Съюз. По отношение на Брутният вътрешен продукт, източноевропейската страна към този момент е на дъното на класациите и по-малко от 1%, инфлацията е галопираща, а покупателната дарба на популацията доближава ново дъно. „ Политическият безпорядък в страната предизвиква доста съществени финансови и стопански неясноти “, удостоверява самостоятелният пазарен анализатор Кузман Илиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР