В Професионалната гимназия по електроника и енергетика в гр. Банско

...
В Професионалната гимназия по електроника и енергетика в гр. Банско
Коментари Харесай

„ПЪРВА КОПКА“ за старт на дейностите по обновяване на Професионалната гимназия по електроника и енергетика – Банско“


В Професионалната гимназия по електроника и енергетика в гр. Банско се организира публична гала „ Първа копка “ за пускане на осъществяването на контракт с предмет „ Модернизация на просветителната инфраструктура в Професионалната гимназия по електроника и енергетика – гр. Банско “. На събитието участваха кметът на община Банско Иван Кадев, заместниците му Стойчо Баненски и Сашка Въчкова, регионалният шеф Мария Димова и целият педагогичен колектив на ПГЕЕ, отпред с директорката Сашка Тодорова.
Договорът за строителство е на стойност 2 750 400, 00 лева с включително Данък добавена стойност и е подписан в осъществяване на план BG16RFOP001-3. 002-0045 „ Модернизация на просветителната инфраструктура в Професионалната гимназия по електроника и енергетика – гр. Банско “. Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година (ОПРР), съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване и е част от Процедура BG16RFOP001-3. 002 „ Подкрепа за професионалните учебни заведения в Република България “.
Основните действия, които се планува да бъдат финансирани с осъществяването на плана, са:
• Цялостно възобновяване на образователния корпус, което включва осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост, ремонт на покрив, вътрешен ремонт на постройката – образователни кабинети, класни стаи, фоайета, коридори, стълбищни кафези и санитарни възли;
• Изграждане на пожароизвестителна апаратура с оповестяване;
• Ремонт на физкултурния салон, фитнес и съблекални;
• Ремонт на складовите помещения;
• С осъществяването на плана в образователния корпус ще бъдат основани условия за хора с увреждания;
• Благоустройство и паркоустройство на дворното пространство.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР