В продължение на три десетилетия 60-годишните съпрузи Уолтър Глен Примоуз

...
В продължение на три десетилетия 60-годишните съпрузи Уолтър Глен Примоуз
Коментари Харесай

Подозират в шпионаж семейство, живяло под чужда самоличност в Хавай

В продължение на три десетилетия 60-годишните съпрузи Уолтър Глен Примоуз и Гуин Дарла Морисън живели безшумно и непретенциозно в Хавай с подправените си имена Боби Форт и Джули Монтегю – деца, умряли през 80-те години на предишния век в Тексас, на чиито имена двойката има паспорти, шофьорски книжки и социалноосигурителни номера – до предишния петък, когато в двора им нахлува огромна група сътрудници на ФБР и ги арестува.

Повдигнати са им упрекнати в кражба на идентичност и скрит план против американското държавно управление, разкри през вчерашния ден Федералния съд в Хонолулу, само че не изясни за какво Примроуз и Морисън са арестувани без право на освобождение под гаранция. Това подсказва, че казусът включва освен това от подправени персонални документи, а намесата на ФБР допуска, че фамилията в действителност са шпиони, най-вероятно – съветски, оповестява Hawaii News Now.

Под подправеното си име Боби Фарт, Примроуз кандидатства и е назначен в бреговата защита на Съединени американски щати през 1994 година, където...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР