В продължение на хиляди години хората по света са се

...
В продължение на хиляди години хората по света са се
Коментари Харесай

Лукът и чесънът трябва да присъстват във всяка диета

В продължение на хиляди години хората по света са се възползвали от невероятните лечебни изгоди на тези два зеленчука. Още през 1500 година прочие Хр. египтяните предписват чесън, с цел да лекуват голям брой болести - от необикновени раздразнения и паразитни инфекции, до общо чувство, че са умствено или физически неспокойни. Дори Хипократ, прочут създател на актуалната медицина, го предлага за разнообразни болести.
Днес проучване, извършено в Нанкин, Китай, и оповестено в списанието "Хранене и метаболизъм ", е открило, че маслата в чесъна и лука могат да противодействат на страничните резултати, които диетите с високо наличие на мазнини имат върху човешкото тяло
Почитателите на кетонни или високомазнини диети одобряват главно скотски мазнини. Това, несъмнено, понижава мазнините в тялото, само че си има и своите странични резултати. Лукът и чесънът се оправят тъкмо с тези проблеми, които съпътстват хранене от този вид.
Накратко - съществуват голям брой аргументи, заради които би трябвало да добавите лук и чесън към диетата си. Тези зеленчуци овкусяват храната, разрешават ви да поддържате здравословно тегло и даже предотвратяват диабет вид 2 и разнообразни сърдечносъдови болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР