В продължение на два дни над 30 души от Атинския

...
В продължение на два дни над 30 души от Атинския
Коментари Харесай

Хаос в Атина: Блокираха улици с контейнери и нападнаха полицаи ВИДЕО

В продължение на два дни над 30 души от Атинския университет по стопанска система и бизнес са палили контейнери посред столичната улица Патисия, заради което пътят е бил затворен за малко в сряда и четвъртък.

Малко след подпалването в сряда хора с качулки са нападнали с камъни и дъски минаващ патрулен автомобил, а в четвъртък са замервали непосредствено полицията с камъни и други предмети. 

В сряда към обяд близо 35 души с покрити лица са излезли от университета, препречили са една от лентите на платното за придвижване с контейнери и столове и са запалили контейнерите. Около 20 минути по-късно хора с качулки са нанесли вреди на полицейска кола с трима служители на реда вътре. Колата е минавала по противоположната, свободна за придвижване пътна лента, макар че от гръцката полиция е била издадена заповед от там да не минават патрулни коли поради докладвания случай.

Двама от служителите на реда са се отдалечили незабавно от колата, само че третият е останал и е изстрелял няколко патрона във въздуха.

Полицаят е бил арестуван за малко поради стрелбата, само че е пуснат, защото съгласно закона всеки служител на реда има право да употребява своето оръжие при положение на заплаха за живота. 

По заповед на началника на гръцката полиция обаче са задвижени процедури по дисциплинарно следствие на случая и по вероятно налагане на административна мярка за премахване от служба на забърканите служители на реда поради несъблюдение на авансово даденото разпореждане краткотрайно да няма патрулни коли в съответния сектор. 

В четвъртък близо 30 души отново са излезли от Атинския университет по стопанска система и бизнес и са запалили контейнери, запречващи пътя. Към 15:00 ч. те са нападнали полицейските служби.  

Пътят е бил затворен в двете направления, само че придвижването е било възобновено преди 16:00 ч.

, near the University of Economics:

Shots fired.
????????????????????????????????
— Lynn Schore (@LynnSchore)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР