В продължение на два дни - на 31 март и

...
В продължение на два дни - на 31 март и
Коментари Харесай

ПЛТГ Никола Й. Вапцаров-Банско ще представя България на европейски форум

В продължение на два дни - на 31 март и 1 април, 99 възпитаници от междинни учебни заведения и техните учители, от цяла Европа, ще се срещат онлайн, с цел да намерят решения и тактики против #дезинформацията и #fakenews.

"Твоята Европа, твоето мнение! " е годишното събитие на Европейският стопански и обществен комитет към Европейския съюз, за младежите. Училища от всички 27 държави-членки на Европейски Съюз, 5-те страни кандидатки за участие в Европейски Съюз и едно основано в Брюксел европейско учебно заведение са поканени да аплайват за присъединяване.

България ще бъде показана от Професионална лесотехническа гимназия “Никола Вапцаров “ Банско. Срещата се организира напълно на британски език. Отборът на Лесотехническата гимназия е с ръководители Гергана Стоименова и Елена Хаджипопова и учениците Виктория Тодорова и Рая Димитрова от 12 клас, и Ибрахим Мустафа от 11 клас. Връзките на гимназията с европейските институции е извънредно дейна.

Катерина Чолева и Борислава Чакърова са младши посланици на Европейския парламент към учебното заведение по програмата за учебни заведения посланици на Екологичен потенциал. Неотдавна в ПЛТГ "Никола Й. Вапцаров " гр. Банско бе оборудван СТЕМ кабинет.

Една от първите полемики в кабинета бе за изгодите за младежите от информираността им за правата и отговорностите им като европейски жители, по какъв начин да разпознават същинските вести от подправените. На презентацията и в диалога взе представителят на Европейския стопански и обществен съвет за България Мария Минчева.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР