В Приморско оказваха помощ на самотен мореплавател, предприел плаване с

...
В Приморско оказваха помощ на самотен мореплавател, предприел плаване с
Коментари Харесай

Самотен мореплавател чупи лодка в Черно море. Българска ТВ звезда го прие в дома си и му помогна

В Приморско оказваха помощ на уединен мореплавател, подхванал корабоплаване с 3,3-метрова лодка от устието на р. Дунав в Черно море до Венеция, Италия. Александър Джеймс Маккинън e роден в Австралия през 1963 година и прекарва детството си сред Англия и Австралия, пътувайки със фамилията си на последните кораби на P&O, които плават сред двете страни, написа Maritime.bg.
През 1997 година той подхваща пътешестване с 3,3 метрова лодка от Северен Шропшир до Черно море.
Пет години по-късно издава книгата „ Невероятното пътешестване на Джак де Кроу “, която разказва пътуването му. Тя става едно от най-популярните авантюристичен издания в Австралия.
Години по-късно Маккинън взема решение да продължи приключението си с корабоплаване от Сулина на р. Дунав до Венеция в Италия. Преди 20-ина дни той отплава от румънския бряг.
Маккинън плава с лодка вид „ Mirror “. Тя е известен дребен ветроходен съд от фибростъкло, планиран през 1962 година от Джак Холт и Бари Бъкнет, ефирен хост на излъчвания „ Направи си самичък “. Кръстена е на английския всекидневник „ Daily Mirror “, който преди десетилетия прави акция за основаване на налична ветроходна лодка. От този клас съдове са издигнати над 70 000 лодки, които са извънредно известни освен във Англия, само че и в Австралия, Ирландия, Швеция, Канада, Холандия, Южна Африка, Нова Зеландия, Филипините и Съединените щати.
Преди дни Маккинън попада в неприятно време край н. Маслен нос, чупи се рулят на 3,3 метровия съд и той взема решение да излезе в региона на плаж Перла.
Именно там и по същото време на плажа се разхожда майката на първия победител в телевизионния формат „ Биг Брадър “ Здравко Василев.
Австралиецът незабавно е признат в дома на телевизионната звезда и в незабавен порядък е проведен ремонт на развалената лодка, с цел да продължи пътешествието на Маккинън.
„ Беше извънредно обезверен “, описа Здравко Василев. С негови другари от Приморско обаче съумяват да обезпечат нужните елементи за ремонта.
Василев разказа Маккинън като извънреден човек, а историите, които споделя за своите плавания като невероятни. „ Има хора, които би трябвало да предразположиш, с цел да описват, той е подобен, само че в последна сметка се отпусна и описа в действителност забавни истории “, показа Василев.
„ Маккинън е преподавател по британски език в родната му Австралия, след плаването от Англия до Черно море се прибира в страната си. Животът му протича по съвмем еднообразен метод, само че неотдавна взема решение да предприеме следващо предизвикателно корабоплаване “, сподели още спечелилият от „ Биг Брадър “.
Най-впечатляващ за Василев и неговото семейство обаче е роман на Маккинън за момента, в който попада в неприятно време край н. Маслен нос.
„ Маккинън описа, че когато чупи руля, група делфини се появяват до 3,3-метровата лодка “, сподели Василев.
Общоизвестни са разказите по какъв начин делфини оказват помощ на корабокрушенци или даващи се, само че сегашната среща на Маккинън с тези интелигентни морски бозайници ги затвърждават.
„ Той описа, че 5 или 6 делфина са останали неразделно до лодката му до излизането на плаж Перла “, показа още Здравко Василев.
„ Не ме изоставиха, до момента в който не излязох на брега “, споделя Маккинън.
Самотният мореплавател остава извънредно впечатлен от българското гостопримество и кухня, само че декларира, че е „ учуден “ от презастрояването по родния бряг.
„ Много неприятно усещане му е направила и неналичието на добре уредени пристанища “, показа Здравко Василев.
Тази заран от Приморско Маккинън отплава към Царево, където след изходяща контрола ще продължи плаването си през Босфора към Италия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР