В президентството от 11.00 часа започнаха разговорите му с представители

...
В президентството от 11.00 часа започнаха разговорите му с представители
Коментари Харесай

Радев: Трябва да гарантираме и правото на вот, и здравето на всеки гражданин


В президентството от 11.00 часа започнаха диалозите му с представители на Националния действен щаб и здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев изясни, че здавните инспекции имат непрекъсната връзка с ЦИК, с цел да обсъдят разнообразни разновидности за гласуването на хората под карантина. Президентът изиска гаранции, че няма да бъде нарушено конституционното право на избор на всеки пълновръстен български жител.

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява от своя страна, че в случай че изборите са на 28 март, то предизборната акция ще стартира на 28 февруари. Което значи, че тя ще съвпадне със към момента високи стойности на заболеваемост и дейна имунизационна акция. За тези три действия ще е нужен голям държавен запас, акцентира Йотова. Министерство на вътрешните работи, локална власт, здравни управляващи - всички ще са ангажирани с организацията и реализацията на голям брой задания. Не съм уверена, че е добра концепцията, в последния миг да ни бъде показан един проект за деяние. Хората би трябвало да се усещат осведомени и спокойни, настоя още вицепрезидентът. И изиска повече детайлности към този проект за деяние във връзка с бъдещите избори. За него заяви по-рано здравният министър Костадин Ангелов.

По-късно, от 13.00 часа, президентът ще беседва със експертите проф. доктор Радка Аргирова,Проф. доктор Андрей Чорбанов, доктор Александър Симидчиев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР