В президентската институция не е постъпвал доклад на ДАНС по

...
В президентската институция не е постъпвал доклад на ДАНС по
Коментари Харесай

Радев: В президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати

В президентската институция не е постъпвал отчет на ДАНС по тематиката за ескпулсирането на съветските дипломати. На Съвета по сигурност към Министерски съвет, извършен на 9 юни, тази тематика не попада в авансово оповестения дневен ред. Тя е повдигната вътре за разискване по принцип, само че по нея няма взето решение. Това сподели президентът пред представители на медиите след края на срещата на НАТО в Мадрид.

Той посочи, че при завръщане на представителя на президентската институция и шерване по какъв начин е протекъл Съветът, от президентството е изпратено писмо към секретаря на Съвета по сигурност към Министерски съвет с въпрос за взетите решения. Отговорът е: Няма признато гласувано решение на този съвет.

Това ясно демонстрира, че очевидно решенията на държавното управление се вземат по някакъв успореден механизъм, подцерта Радев. Заседание на КСНС не може да анулира взето към този момент решение на държавното управление в оставка, сподели още той.

За завършилата среща на върха на НАТО Радев сподели, че срещата на върха а НАТО се прави оценка като историческа. " Не единствено тъй като се организира в основен миг в една коренно изменена стратегическа среда за сигурност след експанзията на Русия в Украйна, само че тъй като на тази среща бе призната новата стратегическа идея на НАТО след 2010., която връща Алианса към неговата същностна задача - да бъде поръчител за териториалната целокупност, суверенитета и сигурността на всяка една страна членка ", съобщи той.

Това е решение с значими последствия за всички страни членки - да укрепват отбранителния си капацитет, а за страните от Източния фланг - да развиват логистичната си система, инфраструктура и съгласуваност. За България значи да работим интензивно и да използваме финансовите механизми на НАТО, разяснява още президентът.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР