В предаването Посока Култура по Дарик радио цигуларят Веско Ешкенази

...
В предаването Посока Култура по Дарик радио цигуларят Веско Ешкенази
Коментари Харесай

Веско Ешкенази пред Дарик: Музикантът е човек, целунат от Бога

В предаването " Посока Култура " по Дарик радио цигуларят Веско Ешкенази изрази радотта си, че е в България за празниците, което за него е доста значимо, тъй като не е обвързвано с участия иконцерти.

Цигуларят показа, че към момента пази първата си цигулка– осминка– една осма от това, което е огромната цигулка. " Прилича на играчка. Това за мен е незабравимо, тъй като още ми е в съзнанието по какъв начин свирех на нея. Спомням си като през днешния ден тази цигулка, по-късно пристигна една малко по-голяма, след това половинка, и след това към този момент започнах да сивря на огромна ", спомня си Веско Ешкенази.

" Музикантът е човек, целунат от Бога. Тези хора носят освен наслада, носят и едно успокоение, дават тенденция, дават смисъл на всичко това, което се случва. Само музиката минава непосредствено през сърцето. Музикантите, които носят тази музика, са в действителност хора, целунати от Бога ", съобщи цигуларят.

Той показа още, че е имал доста сложни моменти, само че в никакъв случай не еимал миг, в който да е желал да се откаже от свиренето на цигулка.

" Да си музикант не е единствено да свириш на инструмент, това е да откриваш смисъла на това, което правиш, и да можеш да го предадеш на публиката ", на мнение е цигуларят.

По думите му да станеш добър музикант е доста сложен развой, който първо потегля от преподавателите, само че по-късно е напълно върху теб - какво в действителност можеш да покажеш от себе си и по какъв начин можеш да изградиш себе си като музикант и като медиум сред написаната музика и публиката.

" Ти си този човек, който би трябвало да сервира тази музика на публиката, тъй че тя да получи оптимално наслаждение от това и да попадне в различен свят, тъй като доста постоянно чуваме музианти, които свирят чудесно на инструмента си, само че някак си не се запомня. Това е тъй като те не са изживели нищо ", сподели Веско Ешкенази.

Той е безапелационен, че за всеки, който открие себе си в музиката, има прелестен път. " Има и доста компликации, само че хората не би трябвало да се плашат, тъй като няма по какъв начин без тях. По никакъв метод не би трябвало да губят фантазиите си, тъй като доста елементарно се споделя „ о, аз съм дотук ”, добави цигуларят.

Според него публиката не би трябвало да знае за компликациите. " Всеки един от нас се разболява, има проблеми – това публиката няма потребност да го знае. Тя би трябвало да е в залата и да може да се наслаждения на това, за което е пристигнала ", уточни Веско Ешкенази.

Българите не са в центъра на нидерландската националистическа агитация, разяснява още музикантът. Тойот години живее в страната, гласувала срещу присъединението на страната ни към Шенген.

Цигуларят означи, че в последно време даже вижда позитивна смяна в метода, по който локалните жители биват осведомени за България и Румъния. Въпреки това един от най-разпространените способи за грабеж, те назовават „ българския метод “, стана ясно още от думите на Ешкенази.

Той изрази тревогата си от обстоятелството, че за някои принадлежности няма хора, които желаят да ги учат. " След известно време няма да има задоволително музиканти за оркестъра, ще се внасят извън. Ние не сме конкурентноспособни на европейско равнище. Ако желаеме да внасяме музиканти от други европейски страни, би трябвало да се заплатят както се заплащат там ", уточни Веско Ешкенази.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР