В предаването Панорама по БНТ Атанас Атанасов, каза че след

...
В предаването Панорама по БНТ Атанас Атанасов, каза че след
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Чрез редовното правителство има шанс да има и работещ парламент

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Атанас Атанасов, сподели че след повече от 2 години буксуване на парламентарната република, има късмет да прекратим политическата рецесия и да създадем постоянно държавно управление. „ Чрез постоянното държавно управление има късмет да има и работещ парламент, защото има голямо количество работа. Така че да се надяваме началото на другата седмица да бъде гласувано постоянното държавно управление, с цел да може да се случи всичко това ".

Едва ли можем да мерим кой е направил по-големия компромис, само че за нас е значимо това, че ние още по време на предизборната акция заявявахме, че ще създадем всичко, което зависи от нас, с цел да се сътвори постоянно държавно управление и то с нашия мандат и това е на път да се реализира, изясни Атанасов. „ По-голямата част на държавното управление е експертно, политическите лица са от нашите сътрудници от Политическа партия ".

Не може и нямам доверие господин Борисов да заложи държавното управление против личния си имунитет, изясни Атанасов. „ Ще кажа нещо персонално. Когато беше изменена Конституцията и се вкара механизъм за отвод от имунитет, аз бях първия депутат, който се отхвърли от имунитета си. Така че, считам че това е рационалният метод. В същия миг обаче не може да не се сложи въпросът за какво тъкмо в този момент. Това дело се влачи от 3-4 години, през това време Борисов нямаше имунитет и в този момент тъкмо, когато би трябвало да бъде формирано държавно управление. Аз съм уверен, че това е част от един проект за неуспех на състава на държавното управление. Не сме взели решение по какъв начин ще гласуваме, не бих си разрешил да кажа мое персонално мнение по какъв начин ще гласоподавам ".

Един от главните наши цели е конституционната промяна, добави Атанасов.

Аз считам, че би трябвало да внесем законопроектите, които бяхме внесли за смяна метода, по който се ръководи бранша за сигурност, изясни Атанасов. „ Смятам, че ръководителят на ДАНС с присъединяване си в цялата тази режисура, която беше разиграна, самичък си отряза главата, тъй като зае политическа позиция против политическите сили в Народното събрание, което е неприемливо за деполитизиран шеф. "

Трябва доста деликатно да си прегледаме службите за сигурност, тъй като има пробойни, безапелационен е Атанасов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР