В предаването Още от деня президента на КТ Подкрепа Димитър

...
В предаването Още от деня президента на КТ Подкрепа Димитър
Коментари Харесай

Димитър Манолов: НОИ е участвал в разкриването на схемата в Силистра

В предаването " Още от деня " президента на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов показа още и скица за подправени трудови книжки. Дори и те да не са употребявани за подаване на документи за пенсиониране или различен тип обществена активност, самото им отпечатване без да дават отговор на държавните условия е нарушаване.

Хора от Националния застрахователен институт са взели участие при разкриването на групата за подправени пенсии в Силистра. Това разгласи в предаването " Още от деня " президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов.

На 9 март шестима души са привлечени като обвинени за присъединяване в незаконна група и длъжностно заграбване. Сред тях са шефът на НОИ-Силистра Милен Пенчев, шеф на отдел „ Отпускане на пенсии “ - Силистра, някогашен чиновник на Национален осигурителен институт от София, както и семейство - майка, татко и наследник.
 Трима души остават в ареста за аферата с пенсиите в НОИ-Силистра Трима души остават в ареста за аферата с пенсиите в НОИ-Силистра
Шефът на НОИ-Силистра Милен Пенчев, подчинената му Стоянка Симеонова и Тодор Тодоров остават в ареста. Съдът почете настояването на прокуратурата и за трим...

По думите на Манолов, който е и член на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт - към момента нищо по тази скица не е потвърдено. Той самият обаче призна, че е научил за различен тип подправяне на пенсионна информация. Предприятие в Казанлък е печатало подправени трудови книжки. Дори и да се окаже, че документите не са употребявани за корист, самото им отпечатване и продажба е нелегално.

Манолов разяснява и схемите по ТЕЛК. По думите му, не са отговорни членовете на комисиите, а лекарските експертизи, въз основата на които те се произнасят и точно това би трябвало да бъде решено като проблем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР