В предаването Още от деня“ по БНТ Иван Шишков, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Иван Шишков, каза
Коментари Харесай

Шишков: АМ "Европа" може да бъде временно пусната до Нова година, но без последния слой асфалт

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Иван Шишков, сподели че са въвели в употреба първия стадий от интерконектора, с цел да имаме газ и да се възползваме от него. „ За втори и трети стадий сме оставили избрани строителни действия. Имаме за цел да ги довършим и тях. Има веднъж, който не беше приключен, един оптичен кабел и някои ограничения “.

„ До встъпването в служба на служебния кабинет всички обекти на интерконектора имаха Акт 14 – т.е. недодялан градеж. Към този миг обектът към момента няма 99% комплектност “, акцентира той.

„ Амбицията ми е да завърша всичко, което не свършено, да планирам, всичко което е трябвало да стартира, оптимално бързо “, призна министър Шишков.

„ Одобрихме подробния организационен проект, с цел да стартира да се строи. Обходът от Русе до Бяла даже беше оповестена за народен обект. Тунелът под Шипка е част от строителния безпорядък, който намерихме. Той няма сериозен смисъл, тъй като обходът на Габрово е с по две ленти и е към този момент изработен. Ще дадем доста пари за най-малък резултат “, разясни Иван Шишков.

„ Има доста огромно закъснение по редица планове “, призна районният министър. „ Лотът до Сливница от Автомагистрала Европа беше спрян. Подробният организационен проект не беше признат и по този начин загубихме 7 месеца. След 4-5 месеца ще стартира да се строи, само че ще загубим част от европейското финансиране, тъй като строителят няма да има време “, призна той.

„ Подписахме заданието за подробния организационен проект за Националната детска болница. Строежът ще стартира, когато влезе в действие подробния организационен проект и има план. Направили сме доста прецизен проект. Следващото държавно управление ще може да стартира строителството “, заяви районният министър.

По тематиката за енергийна успеваемост, министър Шишков съобщи: „ До 10 дни ще стартира програмата за санирането. До март месец програмата е със 100% финансиране, след март месец – с 20% присъединяване на притежателите “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР