В предаването „Още от деня“ по БНТ ген. Атанас Атанасов,

...
В предаването „Още от деня“ по БНТ ген. Атанас Атанасов,
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Северна Македония не е лесна тема и на този етап аз не виждам единомислие по нея

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия ген. Атанас Атанасов, сподели че това, че ще получим такава солидна финансова поддръжка от Европейски Съюз е доста сериозна глътка въздух за българската стопанска система. „ Очакването освен на Европейска комисия, а на българските жители е да има промени и ние ще работим за това, както сме дали обещание “.

Аз не знам да ни е поставяно изискване, че Европейска комисия ще поддържа проекта ни, в случай че ние променим позицията си за Северна Македония, безапелационен е Атанасов. „ При това ръководство всичко се случва обществено пред българския парламент. Разбираме, че има разискване на тематиката Македония, виждате обаче какъв брой са разнопосочни позициите. Няма водени договаряния. България е доста сензитивна по тази тематика “.

На този стадий аз не мога да се наемам с позиция какви взаимни отстъпки могат да бъдат направени, в Народното събрание няма единодушие по въпроса, добави Атанасов. „ Две са най-важните тематики – войната в Украйна и Македония, тежки решения би трябвало да бъдат вземани и то в Народното събрание. Темите би трябвало да бъдат импортирани в Народното събрание “.

Ние от Демократична България внесохме план за решение в Народно събрание по отношение на войната в Украйна, съобщи Атанасов.

Трусове в обединението няма, има разногласия по избрани тематики, разясни Атанасов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР