В предаването „Още от деня по БНТ доц. Михаил Околийски,

...
В предаването „Още от деня по БНТ доц. Михаил Околийски,
Коментари Харесай

доц. Михаил Околийски: новият щам може да се окаже по-заразен

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия доцент Михаил Околийски, сподели че новият вариант какъв брой е инфектиран към момента не се знае. „ Днес се събра групата на СЗО, която се занима с еволюирането на вирусите и изиска 2 седмици период, в който да следи този нов вариант. Смята се, че той би могъл да бъде по-заразен и по-малко да бъде повлияван от имунните кафези на тялото и от имунизациите ".

Затварянето на Европа не е решението, този вариант е открит в Белгия в пасажер, пътувал от Египет, тъй че не може да се спре по този метод вирусът. „ Единственият метод да се оправим е по-високото ваксинално покритие, а ограниченията, които са наложени, би трябвало да се съблюдават. България е един от образците, че тези ограничения не се съблюдават ".

Нивата на заразяване в България не са ниски, по-ниски звучи успокоително в ушите на някои политици, само че високите равнища на смъртност и на заразяване на дневна база и изключително ниското ваксинално покритие в България, не ми дава мотив за оптимистични настроения, безапелационен е Околийски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР