В предаването „Лице в лице“ той посочи конкретни примери от

...
В предаването „Лице в лице“ той посочи конкретни примери от
Коментари Харесай

Бонев с нови разкрития: И коледната украса на София „грейна“ в скандала с напомпаните цени

В предаването „ Лице в лице “ той уточни съответни образци от центъра на града, като цените още веднъж идват като резултат от социална поръчка.

В Район „ Средец “ по контракт се поставят 172 лева за събаряне на т.нар светеща завеса, до момента в който определеният да направи същото в „ Оборище “ би трябвало да получи 854 лева Светещите гирлянди на уличните лампи са коствали надлежно към 16 и към 140 лева на метър, а един брой светещ детайл – 16 лева против 421 лева

„ Заместник-кметът Кристиан Кръстев изнесе манипулативни данни. Неговите изказвания се оборват от самите контракти за уличното осветяване. Те са публично налични и вътре се вижда какви са цените и какво е подписал Кръстев “, съобщи Бонев във връзка тематиката за.

„ Тази социална поръчка е порочна, тъй като в Северна София осветлението е в пъти по-скъпо от това в Южна София. Ние сигнализирахме от дълго време за тази поръчка, още през август 2020 година, и кметът Фандъкова разгласи, че ще направи инспекция. Явно това не е станало, тъй като поръчката не беше спряна. Всичко се свежда до едно нещо - госпожа Фандъкова е слаб шеф и ни взима за простаци. Нека завършат инспекциите на всички способени органи и ще приказваме отново “, добави той.

В диалога се включи и зам.-кметът Кристиан Кръстев, който за следващ път отхвърли изказванията на Бонев. Според Кръстев били делегирани средства на двата региона, с цел да могат да възложат дейностите по украсата не на повишените цените от контракта, а по-евтино. Зам.-кметът приключи с думите: „ Той си води неговата предизборна акция и аз му поисквам триумф “.

„ Вие сте създали социална поръчка, която позволява такива разлики в цените “, укори го Бонев. Според него „ единствено случайността “, че сега общината не може да си заплати сметките за ток е повода милионите по публичната поръчка да не са отишли в изпълнителите.

Той означи, че процедурата е била по този начин направена, че в своя лот само компанията със повишените цени да бъде позволена до отваряне на ценовите предложения и по този начин никой различен не може да апелира.

„ Смятам, че ще бъда добър кмет на София, само че също по този начин съм уверен, че на нашия град му би трябвало единен фронт против модела ГЕРБ, тъй като от национално равнище той е преповторен и на общинско “, разяснява Бонев появилата се информация, че ще е претендент за кмет на столицата от „ Продължаваме промяната “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР