В предаването Лице в лице“ по Бтв Десислава Атанасова, каза

...
В предаването Лице в лице“ по Бтв Десислава Атанасова, каза
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Очевидно е, че правителство с "Продължаваме промяната" няма да има

В предаването „ Лице в лице “ по Бтв Десислава Атанасова, сподели явно е, че държавно управление с „ Продължаваме промяната “ няма да има. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„ До този миг водихме договаряния с ПП-ДБ – положихме много старания, направихме доста взаимни отстъпки, с цел да реализираме един естествен звук и разговор. Оценявам това като нещо извънредно позитивно – че двете най-антагонистични партии и обединения, след толкоз избори към този момент могат да приказват напълно умерено “, изясни тя.

Десислава Атанасова напомни, че дружно са изготвили законодателната стратегия и са избрали ръководител на Народното събрание, както и че са се пробвали, още веднъж дружно, да формулират управническата стратегия. По някои от тематиките не е имало разминаване сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, акцентира още тя.

„ Третият стадий от тази работа беше обвързвана с коментирането на споделеното ръководство в границите на кабинет – дали това ще стане с първия мандат или с втория. Много пъти сме го говорили, само че това не се случи, тъй като сътрудниците избраха безусловно различен метод. Те даже не ни уведомиха, по кое време считат да показват техните номинации за министри, както и кои са те “, сподели още Десислава Атанасова.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС напомни, че от през днешния ден стартират договаряния с останалите политически сили в Народното събрание, тъй като от „ Продължаваме промяната “ „ някак си по детски и напук “ са прекратили диалозите с първата политическа мощ. „ Те държат на тяхно държавно управление с техен мандат и възможна поддръжка от всички останали “, добави тя.

Новата обстановка задължава ГЕРБ-СДС да организира диалози с останалите парламентарни групи, стана ясно още от думите на Десислава Атанасова. Тя посочи, че специалистите срещи стартират от на следващия ден, както и че с някои парламентарни партии имат сходства, а с други са в несъгласие по някои тематики.

„ Утре в 11 часа ще се срещнем с Движение за права и свободи, в 13 часа – с „ Коалиция за България “, а в 15 часа – с „ ИТН “. В петък срещите не престават – в 11 часа ще беседваме с „ Възраждане “, изясни тя и посочи, че ще показа управническата стратегия на ГЕРБ.

„ Това, което втората политическа мощ в Народното събрание не осъзнава, е, че в случай че не осъществяваме мандатите за сформиране на държавно управление, отиваме за шести път на избори, а това е неприемливо в обстановката, в която се намира страната “, безапелационна е Десислава Атанасова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР