В предаването Денят започва с Георги Любенов по БНТ Любослав

...
В предаването Денят започва с Георги Любенов по БНТ Любослав
Коментари Харесай

Любослав Костов: Очаквам да направят бюджета около 3%, но не за сметка на всички икономически субекти

В предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия Любослав Костов, сподели че още тази седмица министър Василев би трябвало да изкара това, което е направил за бюджет 2023 година „ 3% недостиг, несъмнено, че е вероятен, има буфери по линия на финансовата стратегия, има завишение доходи. Аз чакам да го създадат бюджета към 3%, само че това да не бъде за сметка на всички стопански субекти. Трябва първо да подсигуряваме съответно финансиране за всички стопански субекти, да компенсираме инфлацията там, където не е обезщетена и по-късно да забележим какъв брой ще бъде дефицитът. Въпросът е да сме обгрижили всички структури на стопанската система ".

Хубаво е страната да има капиталови планове, само че тя няма, тъй че дефицитът е изкуствено повишен единствено от това перо, а има и доста други, безапелационен е Костов. „ Говорим за 5 милиарда и половина понижение на недостига, което е половината ".

Надявам се да има болшинство, което да одобри компенсацията на изгубената покупателна дарба, защото съгласно мен това е най-важното, добави Костов. „ Частният бранш подвига заплатите, държавният бранш не, пък тези хора не са спрели да работят ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР