В празничния 12 октомври заместник-кметовете и секретарят на община Видин

...
В празничния 12 октомври заместник-кметовете и секретарят на община Видин
Коментари Харесай

Видинчани споделиха проблеми с местната управа в Деня на българската община /снимки/

В празничния 12 октомври заместник-кметовете и секретарят на община Видин отговаряха на въпроси на жители от 10 до 12 часа, оповестиха от локалната администрация.
Инициативата даде опция на хората да споделят с управителния екип проблеми и изкажат отзиви за развиването на общината.
Мирон Иванов от ж.к. „ Баба Тонка “ във Видин пръв се свърза с Борислава Борисова - заместник-кмет по филантропични действия и обществена политика и изпълняващ длъжността кмет сега. Той заяви за проблематичен пътен сектор наоколо до комплекса, под надлеза, който се наводнява, затруднява прекосяването и този въпрос не е решен от доста години.
Жителите на общината разясниха в телефонните диалози тематики, свързани с паркирането на коли на основни улици в общинския център и основаването на предпоставки за пътно-транспортни катастрофи, с вандалски прояви от външни лица в дворовете на детски градини и съответно в ДГ „ Синчец “ през вечерните часове; с нарушение на публичния ред в жилищни квартали от хора, които се събират в беседките, построени пред блоковете; с разполагането на контейнери за битови отпадъци; с настоящи ремонтни действия и благоустрояване в обитаемоте места и други В същото време част от жителите показаха положителните си усещания от обстоятелството, че през последните месеци Видин е по-чист и спретнат.
Всички сложени през днешния ден въпроси ще се обсъдят с кмета доктор Цветан Ценков и ще се набележат ограничения за решение на проблемите.
По мотив празника, чиновници почерпиха с бонбони жителите, които посетиха административната постройка на пл. „ Бдинци “ и им подариха рекламни писалки с герба на общината.
По публични данни на Националния статистически институт към 31.12.2019 година Община Видин наброява 52 554 души. Населените места на територията ѝ са 33 (без общинския център). Това са град Дунавци и 32 села. Кметовете са 12, а кметските наместници – 21.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР