В повечето общини ГЕРБ-СДС ще се явят като коалиция на

...
В повечето общини ГЕРБ-СДС ще се явят като коалиция на
Коментари Харесай

ГЕРБ и СДС ще се явят в повечето общини като коалиция на местния вот

В множеството общини ГЕРБ-СДС ще се явят като коалиция на локалния избор през октомври, съобщи Румен Христов. Днес в ЦИК партията се записва независимо, само че водачът ѝ изясни, че това е въз основа на решение на националната конференция, съгласно което партията се записва сама на вота, като това не значи, че няма да са в локални обединения с ГЕРБ на 29 октомври.

Христов посочи, че тук-там структурите на Съюз на демократичните сили са желали да се явят независимо. Внесли сме 6724 подписа и се надяваме, че в тези общини, в които Съюз на демократичните сили има наличие – към 200, на всички места ще имаме претенденти за общински съветници, а на доста места – и кметове.

Има няколко варианти коя да е кандидатурата за кмет на София, скоро ще бъде оповестена, уточни Христов.

Председателят на Съюз на демократичните сили чака до края на седмицата – четвъртък, петък, да има и лидерска среща с ПП-ДБ.

„ Няма да скрия, че има триене, че ГЕРБ-СДС не печелят от тази коалиция, само че огромните въпроси пред България би трябвало да бъдат решавани и това може да направи единствено постоянно държавно управление, посочи Румен Христов. Надявам се, че без значение от опълчването, което ще бъде съвсем във всяка община, ние би трябвало да продължим до осъществяването на главните задания – Шенген и еврозоната, добави той.

На въпрос дали би трябвало да бъде заменен националният празник 3 март, водачът на Съюз на демократичните сили изясни, че съгласно техните разбирания той би трябвало да стане 22 септември –независимостта на България.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР