В последното си видеообръщение, публикувано в четвъртък - на 50-ия

...
В последното си видеообръщение, публикувано в четвъртък - на 50-ия
Коментари Харесай

Руските кораби могат да стигнат . . . само до дъното": Зеленский в деня на потъването на Москва

В последното си видеообръщение, оповестено в четвъртък - на 50-ия ден от съветската инвазия, украинският президент Владимир Зеленский похвали храбростта на всички украинци, които са защитили страната, съобщи CNN.

" Тези, които стопираха настъплението на безкрайните колони от съветска техника; тези, които отблъскват непрекъснатите офанзиви в Донбас; тези, които героично пазят Мариупол, помагайки на цялата ни страна да издържи; тези, които стопираха настъплението от юг и популяризираха нашата Чернобайвка; тези, които прогониха врага от север; тези, които демонстрираха, че съветската авиация е беззащитна ", сподели Зеленский.

След това Зеленский направи явна отпратка към съветския ракетен крайцер " Москва ", който потъна край крайбрежията на Украйна в Черно море в четвъртък.

 

" Тези, които са посочили, че съветските кораби могат да стигнат... [Зеленский прави пауза, вместо да произнесе израза, който се свързва с съветските кораби от един случай при започване на войната, след което продължава] единствено до дъното. "

Министерството на защитата на Русия съобщи, че корабът е потопен вследствие на детонация след пожар с незнаен генезис, при който са се взривили складираните на кораба муниции. Украйна твърди, че е блъснала " Москва " с противокорабни крилати ракети и че тези ракети са провокирали пожар, който е взривил боеприпасите.

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР