В последното издание на Sportal Motorsport за тази година водещите

...
В последното издание на Sportal Motorsport за тази година водещите
Коментари Харесай

Sportal Motorsport: Как Леклер победи Перес за второто място във Формула 1

В последното издание на Sportal Motorsport за тази година водещите Георги Иванов и Евгени Въков дискутират последното съревнование от сезон 2022 във Формула 1 - Гран При на Абу Даби. Основната тематика в конкуренцията беше борбата сред Шарл Леклер и Серхио Перес и водачът на Ферари съумя да се пребори за второто място на “Яс Марина ”, което му донесе и втората позиция в крайното класиране за годината.

В самия завършек на сезона Ферари съумя да организира едно съревнование без стратегически неточности, което несъмнено ще се отрази добре на настроението на екипа на Скудерията преди началото на идващия сезон.

Естествено, няма по какъв начин да пропуснем и шампионския край на сезона на Макс Верстапен - нидерландецът към този момент има две следващи международни трофеи и приключи 2022 година с 15 победи от 22 надпревари.

Паузата в Световния рали шампионат дава обещание гореща зима по повод разпределението на местата в последния фабричен тим, който към момента не е оповестил водачите си за следващата година. Кой има късмет за кара да М-Спорт и дали Ойт Танак и Оливър Солберг ще са съотборници в нов тим, който ще е клиент на отбора на Малкълм Уилсън. До затварянето на поръчките за рали “Монте Карло 2023 ” има един месец, тъй че ще е забавно.

Приятно гледане!

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages | Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР