В последно време Занзибар е все по-голям хит сред българския

...
В последно време Занзибар е все по-голям хит сред българския
Коментари Харесай

Колко плати Мими Иванова за почивката си до Занзибар

В последно време Занзибар е все по-голям шлагер измежду българския хайлайф, изключително през зимните месеци, когато там температурите са над 30 градуса и слънцето огрява пясъчните плажове

На топло за рождения си ден избяга естрадната звезда Мими Иванова. Певицата навърши 76 години на 28 декември на брега на Индийския океан. Тя си подари екзотична почивка в Занзибар, Танзания, само че без брачна половинка си Развигор Попов. Композиторът трябвало да тръгне с нея, само че в последния миг решил да отиде на посетители за 10 дни при свои другари в Лондон, а Мими предпочела да отиде на топло, написа вестник Ретро.

В последно време Занзибар е все по-голям шлагер измежду българския хайлайф, изключително през зимните месеци, когато там температурите са над 30 градуса и слънцето огрява пясъчните плажове. Заради напора на туристи от целия свят цените на почивките са извънредно високи. Справка с наши туристически организации демонстрира, че най-евтините ваканции стартират от 4 хиляди лв. на човек. В цената е включен престой в хотел по желание с разнообразни екстри, както и самолетен билет. В някои случаи почивката може да излезе двойно, в случай че туристите изберат ризорт с повече звезди и по-луксозна конюнктура. До Занзибар Мими летяла цели 8 часа в едната посока. Изморителният и дълъг полет обаче си заслужавал, тъй като останала повече от удовлетворена от прекарването и екзотичната природа. До Танзания към момента не се пътува свободно и са в действие условията за PCR проби. Единствено изцяло имунизираните могат да стигнат до там без тях, в случай че дават документите си.

Мими и Развигор от дълго време жадували да си подарят дълго странствуване.

Последната година бе извънредно тежка за тях в персонален проект. Неотдавна стана ясно, че композиторът е минал през конфликт с тежка онкологична диагноза, само че, за благополучие, съумял да се възвърне. 82-годишният Попов се подложи на незабавна интервенция и следваща химиотерапия. Месеци след интервенцията, през която мина, той намерено показа, че са му разкрили и премахнали израстък. Операцията е била осъществена по актуалния лапароскопски способ от топекипа на ген. Венцислав Мутафчийски във ВМА. „ Оперираха ми туморно образувание в пикочния мехур и го отстраниха, без да ме режат. Професорите съумяха да изчистят всичко при мен, само че операцията бе рискова, тъй като можеше да се пробие стената на пикочния мехур. Вече съм добре! “, показа създателят на някои от най-големите шлагери в естрадата на всички времена.

С Мими изчакали той да се възвърне изцяло и докторите да дадат картбланш, с цел да подхващат дългото странствуване, само че в последна сметка композиторът решил да не поема риск. Въпреки че вземат най-ниските пенсии в цялата артгилдия, двамата работят старателно, въртят своя лична школа и не са спрели да изнасят концерти, с помощта на което могат да си разрешат скъпи удоволствия. Следващото им екзотично пътешестване пък ще бъде до Ямайка, където от дълго време възнамеряват да отидат. Там живее щерка им Ина дружно с мъжа си – ямаец по генезис, които подариха Мими и Развигор с внучка. Музикалното семейство рядко се вижда с околните си, само че от дълго време имали покана от зетя да гостуват в родината му. Вече имали закупени самолетни билети и скоро щели още веднъж да събират загар под палмите.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР