В последния си работен ден за тази година депутатите за

...
В последния си работен ден за тази година депутатите за
Коментари Харесай

Възраждане предложи комисия по ревизия на ограничителните мерки, но не я гласуваха, а прекратиха заседанието

В последния си работен ден за тази година депутатите за следващ път стопираха ентусиазма на " Възраждане " за основаване на краткотрайна комисия, която да откри обстоятелствата и събитията към наложените противоепидемичните ограничения в страната.

До гласоподаване на комисията обаче въобще не се стигна, тъй като ръководителят на Народното събрание Никола Минчев разгласи, че е минало 14 часа и спря разискванията по него. Дебатите по предлагането ще продължат и ще бъдат гласувани когато точката още веднъж влезе в днешния ред на Народното събрание, а не е ясно по кое време ще стане това.

Практиката в такива случаи е удължение на времето на пленарното съвещание, само че това по този начин и не беше препоръчано. Авдокат Елена Гунчева изиска персонално пояснение, само че процедурата й беше отказана от председателстващия в претекст, че няма такова право. 

Идеята е комисията да заседава три месеца, през които да ревизира какъв брой са инфектираните българи от началото на пандемията, по какъв начин са се заразили и по какъв начин е открито това. " Възраждане " пита и какъв брой са средствата за клинични пътеки за лекуване на COVID-19.

Други въпроси касаят какъв брой са случаите на отхвърлен обзор, обзор на договорите за доставка на ваксини, какъв брой са имунизираните българи и какви са страничните резултати от имунизирането и носенето на маски.

Също по този начин се желае и проучване на вируса и наблюдаване на имунизираните от " български научни заведения или университети ". От партията упорстват още за проучване на резултата от противоепидемичните ограничения, резултата им върху душeвността и довели ли са те до самоубийства и депресии.

Мотивите показа юрист Елена Гунчева. Тя насочи рецензии, че " тези, които желаят да вършат смяна, към този момент не са в залата ".

Инициативата на " Възраждане " беше подкрепена от имунолога професор Андрей Чорбанов, който съобщи, че групата на " ИТН " също е за изясняване на събитията към налаганите ограничаващи ограничения.

Изказвания по тематиката направиха няколко депутати от " Възраждане ", които желаеха отговори и цялостна информация за вируса и имунизациите. Стоян Таслаков настоя, че че в случай че тя не се сътвори, всички обещания на премиера Петков за необятна осведомителна акция биха били неистини. Антон Тонев от Политическа партия го репликира, че тъкмо през днешния ден министър-председателят организира полемика за имунизациите и ковид, видео от която е оповестено онлайн. Тонев е коремен хирург по специалност.

Не е необичайно, че някои хора имат вяра, че земята е плоска, необичайно е, че се постанова още веднъж да го обясняваме ", иронично означи той. На това му изявление беше репликиран от професор Чорбанов, който уточни, че е пределно ясно кои депутати са специалисти и кои не са.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов го репликира и съобщи, че " в науката не се има вяра, а се потвърждава ".
Институция нe дава отговор към този момент месец на въпроси за тестването на децата в учебно заведение, твърди народен представител от Възраждане
" На 12.11. входирахме въпроси с подписи от над 100 загрижени родители и жители на Велико Търново в Регионално ръководство на просветен...
Прочети повече
Емил Георгиев от Българска социалистическа партия, който има досие от Държавна сигурност, прикани сътрудниците си от групата на Костадин Костадинов: " Не си правете подбив, това е нещо ужасно. "

Той съобщи, че всеки ден " Възраждане " прави изявления, в които проличава пренебрежение към умрелите от ковид българи и към техните близки. Георгиев разяснява, че антиваксърските апели могат да доведат до препълване на лечебните заведения.

" Възраждане " бяха упрекнати още, че не вярвали във вируса, за което обаче не бяха показани съответни доказателства.

Заявени бяха още изявления от лекар Георги Михайлов от Българска социалистическа партия и Елена Гунчева от " Възраждане ", които обаче бяха отсрочени за идващия път, в който точката влезе в дневния ред на Народното събрание.

Поставените от " Възраждане " въпроси са:
" Възраждане " желае Народното събрание, а не държавното управление да афишира изключителна епидемиологична конюнктура
Най-малката партия в 47-то Народно заседание " Възраждане " внася предложение за промени в Закона за здравето. Ако бъдат признати, парламе...
Прочети повече
1.1.От началото на оповестяване на пандемията от 11.03.2020 година от СЗО до сегашния миг какъв брой български жители са се заразили, по какъв метод е открито заразяването, какъв брой са случаите на наново заразяване, какъв брой са заболелите, какъв брой от тях са постъпили в болница, какъв брой са умрелите от болестта, какъв брой аутопсии на умряли са направени, какъв брой от тях с съпътстващи болести?

1.2.Колко средства са дадени от началото на пандемията до момента по клинични пътеки за лекуване на COVID-19 в лечебните заведения и по какъв метод се реализира контрола върху аргументите за заболяване и смъртност? каква е повода СЗО да издаде особено напътствие, в което да се изисква, без да се прави аутопсия, всички умряли, които са инфектирани с ковид, да са с посочено съображение за гибелта COVID-19? В тази връзка в България по какъв начин без аутопсия се открива повода за гибелта? Имало ли е случаи близки на умряли лица да бъдат карани да се съгласят умрелият им родственик да е писан като болен от COVID-19? Има ли данни умряли от други болести да са вписани като умряли или заболели от COVID-19?

1.3.Колко случаи има на отвод от опазване на здравето, отричане на прегледи от персонални лекари, приемане в болница и за проучвания поради изискване лицата да имат тест за COVID-19 или да отхвърлят да ги одобряват, тъй като не са заболели от това заболяване. какъв брой случаи има на умряли от други болести, тъй като им е отказано лекуване поради заболеваемостта от COVID-19

1.4.Да се запознае със подписаните контракти за доставки на ваксини против COVID-19, като обясни: какъв брой души са имунизирани до сегашния миг, като се посочат откритите странични резултати от имунизиране, има ли умряли след имунизиране до шест месеца от слагане на имунизацията — от COVID-19 или от друго заболяване. Да се обясни завършили ли са клиничните тествания на всички ваксини против болестта, които се употребяват на територията на Република България.

1.5.Колко ваксини от кои фармацевтични компании са поръчани от българската страна, какъв брой средства са дадени за тях, какъв брой от тях са употребявани, какъв брой са бракувани поради изминал период на валидност, какъв брой са дарени на други страни. По какъв метод се съхраняват имунизациите? Какви ограничения се вземат за съхранението им и вярното им слагане на краткотрайните имунизационни пунктове?
Изводи от разбор: Има прекомерно малко доказателства, че националният локдаун понижава смъртните случаи от COVID-19
През последната година светът претърпя пандемията от COVID-19, съчетана с невиждани политически реакции. В този разбор са съпоставе...
Прочети повече
1.6.Да се откри има ли проучване на вируса, неговото разпространяване, признаци на болестта, метод на лекуване и клинично наблюдаване на имунизирани български жители от български научни заведения или университети.

1.7.Да се откри има ли проучване на територията на Република България за въздействието на защитните маски, покриващи носа и устата върху здравословното положение. Да се откри има ли случаи, в които здравословното положение на лицето не разрешава слагането на защитна маска.

1.8.Да се откри има ли проучване на душeвността на децата под 18-годишна възраст след въвеждане на ограниченията, наложената обществена изолираност, защитни маски и тестване.

1.9.Да се откри в интервала от въвеждане на противоепидемичните ограничения има ли нарастнали случаи на суицидни опити, депресии, психози, неврози и други душевен болести? Има ли проучване по какъв метод се отразява обществената изолираност и дискриминирането на заболелите лица и неимунизираните лица?

2. В своята работа Временната комисия може да притегля медицински експерти, да изисква данни от болнични заведения, персонални лекари, здравни картони, посоки по клинични пътеки, да изискват пояснение от лекари, ръководители на лечебни заведения и други. Да се изслуша и изиска отчет от Министъра на опазването на здравето и Главния държавен здравен контрольор по поставените въпроси.
Професор Чорбанов аргументира за какво счита ограниченията за неуместни и зеления документ за ненужен
" С развиването на международната пандемия и разпространяването на ковид през последните 2 години станахме очевидци на голям брой както...
Прочети повече
З. комисията да приключи своята работа с отчет в период до три месеца от основаването й.

4. Комисията се състои от по трима представители от всяка парламентарна група, и се управлява от ръководител и двама заместник-председатели.

5. Избира за Председател на Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на въведените на територията на Република България противоепидемични ограничения против COVID-19:..............

6. Избира за Заместник-председатели на Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на въведените на територията на Република България противоепидемични ограничения против COVID-19.

Пълният текст на плана можете да видите тук.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР