В последния си работен ден депутатите приеха на две четения

...
В последния си работен ден депутатите приеха на две четения
Коментари Харесай

На финала: НС задължи правителството да направи индексация на обществените поръчки -

В последния си работен ден депутатите одобриха на две четения измененията в Закона за публичните поръчи и разпоредиха на Министерски съвет да изготви индексация на цените по подписани контракти за публични поръчки. 

Промените, импортирани от " Продължаваме промяната ", минаха със 139 гласа " за ", 5 " срещу " (ДБ) и 1 " въздържал се " (ДБ). Междувременно ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов не пропусна опцията за следващ политически скандал и дефинира законопроекта като " мафиотски ". Причината - изказванията на Политическа партия и на премиера в оставка Кирил Петков, че Има Такъв Народ имат подмолни ползи, свързани с публичните поръчки.

С проектозакона на Политическа партия се цели да не се забавя градежът поради повишилите се цени на строителните материали. Според текстовете методиката би трябвало да бъде осъществена от Министерски съвет. Настимир Ананиев отбрани законопроекта с действителната опция инфраструктурни планове с европейско финансиране да не бъдат приключени, поради което България би била принудена да връща европейски пари.

Междувременно депутатите отхвърлиха законопроекта на " Демократична България " за смяна в Закона за публичните поръчки . От Демократична България предлагаха ограничение на опциите за строителство посредством инженеринг , т.е. при сливане на планиране, строителство и строителен контрол. Според вносителите инженеринг следва да се позволява при бедствия, създаване на национални обекти, за които не са налични знания и опит за планиране или техника, за тяхното осъществяване, за общински обекти със период за осъществяване до 1 година и на стойност до 120 хиляди лева В претекстовете на вносителите е записано, че " българската форма на инженеринг е корупционна ", поради което се постанова и смяна в закона.

В началото на седмицата пътните компании оповестиха, че планират . Във вторник от сектора заплашиха, че. Председателят на Браншова камара " Пътища " Стефан Чайков пък през днешния ден съобщи, че след първи октомври няма да има поддръжка на пътищата. Причината е, че на фирмите не е платено и с тях не са подписани нужните контракти. Става въпрос за неизплатени 720 млн. лева за към този момент осъществени действия. Междувременно ръководителят на районната комисия в Народно събрание. Последваха и няколко опита ръководената от него комисия да позволи проблема със зимното разчистване на пътищата. Опитите обаче се оказаха несполучливи, защото кворумът на комисията бе неодобрен от Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Възраждане ". Малко по-късно Ананиев прикани пътищарите да стачкуват пред офисите на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Днес пък изненадващо пътните строители оповестиха, че.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР