В последния момент фирма е подала оферта за изготвяне на

...
В последния момент фирма е подала оферта за изготвяне на
Коментари Харесай

От четвъртия път – фирма даде оферта за проект за почистването на Марица, пускат поръчка за 150 000 лева

В последния миг компания е подала оферта за правене на механически план за почистването на река Марица в рамките на Пловдив. Това се случва след четвъртите пазарни съвещания, които организира Община Пловдив през последната година, като нито една компания не се бе отзовала на тях. Този път е имало участник, като с помощта на това, ще бъде пусната и поръчка за правенето на плана.

„ Имаме предложение от 135 000 лв. за правенето на план по време на пазарните изследвания. На базата на него, ще пуснем социална поръчка с планирана цена от 150 000 лева”, изясни шефът на отдела по публични поръчки Тодор Тодоров.

Пазарните съвещания бяха за възлагане на проучване на хидравличната проводимост на речното корито на р.Марица в териториите, попадащи в регулационните граници на Пловдив от жп моста в западния край до солидния яз източния завършек на града. Също по този начин правене на механически капиталов план за унищожаване от дървесна и храстова растителност кореновата система.

Община Пловдив пусна преди година социална поръчка за 5,5 млн. лв. за почистването, само че по-късно бе прекъсната. Тя нямаше обезпечено финансиране, като прогнозите все още са, че почистването ще бъде най-малко с 1 млн. лв. повече. Причината е, че коритото безусловно се е трансформирало в джунгла, а дърветата и коренната им система компрометират коритото и стените.

След техническия план ще има и изясненост какъв брой тъкмо би коствало почистването на реката към днешна дата.

Кметът Здравко Димитров е безапелационен, че този проблем би трябвало да се реши час по-скоро, защото има заплаха от бедствия, а даже и трансгранична екокатастрофа. Той няколко пъти бе в София, с цел да води диалози с министри за обезпечаването на финансиране.

На срещата в понеделник с депутатите, една от тематиките бе точно почистването на коритото на реката.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР