В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма. Това ни

...
В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма. Това ни
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Ситуацията в България с коронавируса се подобрява

 В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма. Това ни тормози. Това разяснява в предаването " Здравей, България " държавният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Според него казусът в последно време се неглижира в обществото. И призна, че за Европейски Съюз може и да сме с най-висока смъртност. " Последните дни имаше много висок брой на умрелите ", разяснява доцент Кунчев.

Що се отнася до деня рекордьор, в който бяха регистрирани 18 умряли, той разясни, че там са били събрани случаите от 2-3 дни.

" Очевидно в някои по-малки лечебни заведения техническите фрагменти не работят събота и неделя и остават в понеделник да регистрират цялата численост. Това е нарушаване ", разясни държавният здравен контрольор.

Данните за високата смъртност се проучват. Една от вероятните аргументи, с цел да се случва това, е, че болестта засегна доста възрастни хора, в старешки домове.

Доц. д-р Ангел Кунчев разяснява и въпроса с бъдещите ваксини.

" Ясно е, че ще е безвъзмездна за всички, които желаят. Мен повече ме тормози по кое време ще пристигна и какъв брой ще е ефикасна ", съобщи държавният здравен контрольор.

По думите му се постанова удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура, без значение от възстановяване на обстановката в България през последните две седмици.

" Епидемичната конюнктура се постанова тогава, когато има условия. Ситуацията в Европа не се усъвършенства изключително доста. За благополучие, през последните две седмици се усъвършенства доста в България. Ако процесът стане постоянен и се задържи наклонността за понижаване, можем да помислим за неудължаване след края на септември. В момента нямаме никакви данни за такова възстановяване, което да разреши да прекратим изключителната епидемиологична конюнктура ", изясни доктор Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР