Държавен Фонд Земеделие“ (ДФЗ) изплати над 5,1 млн. лв. (5

...
Държавен Фонд Земеделие“ (ДФЗ) изплати над 5,1 млн. лв. (5
Коментари Харесай

ДФЗ преведе над 5,1 млн. лева първи етап по схемата за зимни пръскания  

Държавен Фонд " Земеделие “ (ДФЗ) изплати над 5,1 млн. лева (5 161 019 лева.) по схемата " Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по Националната стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения през зимния интервал ", прилагана през 2024 година Подпомагане получиха общо 3 192 стопани, които отглеждат трайни овощни насаждения, маслодайна роза, ягоди и малини. За останалите 177 стопани ще бъде осъществено заплащане в къси периоди след завършване на административните инспекции. Средствата са преведени на стопани, кандидатствали в интервала от 19 февруари до 30 април 2024 година Размерът на ставката е 380 лева на хектар с Данък добавена стойност за закупени артикули за битка с вредителите, оповестяват от Фонда.

Припомняме, че от 13 май до 31 май 2024 година е отворен спомагателен банкет на заявки по схемата, по отношение на искане на браншовите организации. Изплащането на средствата по спомагателния банкет ще е до 17 юни 2024 година

Бюджетът по схемата за 2024 година е 10 млн. лева Помощта се дава на два стадия – напролет и есента. Подпомагат се земеделските стопани, отглеждащи трайни насаждения, като помощта е до 100 % от разноските им по закупуване на артикули за растителна отбрана за надзор и ограничение разпространяването на вредители по трайни насаждения, съгласно Националната стратегия, за така наречен " зимни пръскания ".

Средствата, които се дават за втория стадий, са до 140 лева с Данък добавена стойност и покриват част от разноските, направени за растително-защитни артикули, които се употребяват през есента в интервала на всеобщ листопад.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР