В последния ден от работната седмица отново ще видим на

...
В последния ден от работната седмица отново ще видим на
Коментари Харесай

Пет мача от ден №6 на Ролан Гарос, които не бива да пропускате


В последния ден от работната седмица още веднъж ще забележим на корта някои от най-големите звезди на мъжкия и женския тенис. Разбира се, българските почитатели ще чакат с максимален интересн мача на Григор Димитров, само че това надалеч няма да е единственият завладяващ конфликт по кортовете в Париж. Вижте кои са петте мача от ден №6 на Откритото състезание на Франция, които не трябва да пропускате.

Григор Димитров – Диего Шварцман

Със сигурност най-очакваният от българските почитатели конфликт ще бъде този сред Григор Димитров и международния №16 Диего Шварцман. До момента салдото в съперничеството им е 3-1, като първата ни ракета завоюва последните си три мача против аржентинеца. Любопитен факт е, че всяка от тези победи бе на друга настилка, а на тазгодишния Мастърс шампионат в Мадрид Димитров записа безапелационен триумф с 6-0, 6-3.

Себастиан Корда – Карлос Алкарас

В шестия ден на Ролан Гарос ще станем очевидци и на мач сред двама от най-изтъкнатите представители на младото потомство – Карлос Алкарас и Себастиан Корда. Испанецът надви над днешния си конкурент в заключителния дуел на Next Gen финалите през ноември, само че през април Корда взе реванш, триумфирайки във втори кръг на Мастърс шампионата в Монте Карло. В предходния кръг Алкарас оцеля след петсетов трилър против Алберт Рамос-Виньолас, до момента в който Корда записа чиста победа над Ришар Гаске.

Аманда Анисимова – Каролина Мухова

Не по-малко забавно ще бъде и в конкуренцията при дамите. Полуфиналистката за 2019 година Аманда Анисимова ще се изправи против Каролина Мухова, която в предходния кръг отстрани четвъртата сложена Мария Сакари. От своя страна американката демонстрира доста добра форма от началото на сезона на клей, като в първите два кръга в Париж в профил Наоми Осака и Дона Векич.

Новак Джокович – Аляж Бедене

Новак Джокович продължава отбраната на купата против привидно скромен съперник в лицето на Аляж Бедене. И трите дуела посред им досега приключиха с победа за сърбина, като последните два от тях бяха на клей. Това ще бъде техен втори конфликт на Ролан Гарос, откакто през 2016 година Джокович надви с 6-2, 6-3, 6-3 над словенеца на същата фаза от конкуренцията. Победителят от този мач ще се изправи против Григор Димитров на осминафинала при положение, че първата ни ракета отстрани Диего Шварцман.

Белинда Бенчич – Лейла Фернандес

Лейла Фернандес не се показа изключително безапелационно в шампионатите преди Ролан Гарос, отпадайки още във втори кръг в Мадрид и Рим. В Париж обаче международната №18 още веднъж откри положителната си форма, записвайки чисти победи над Кристина Младенович и Катерина Синякова в първите два кръга. Същото обаче може да се каже и за Белинда Бенчич. Олимпийската шампионка загуби единствено осем гейма в предходните си два мача, като във втори кръг отстрани другата огромна звезда на канадския женски тенис – Бианка Андрееску. До момента Бенчич и Фернандес са играли една против друга единствено един път, като финалистката от US Open се наложи с 6-2, 7-6(3) в квалификациите за Fed Cup през 2020 г.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР