В последния ден на годината всички гишета за издаване на

...
В последния ден на годината всички гишета за издаване на
Коментари Харесай

Всички гишета за издаване на лични документи работят днес до 17:30 ч.

В последния ден на годината всички гишета за издаване на персонални документи ще работят на цялостно работно време - до 17:30 часа. Работното време на всички звена "Български документи за идентичност " на територията на цялата страна остава непроменено.

Днес в София жителите могат да подават заявки или да получат готовите си документи от 7:00 до 17:30 часа, а в останалите градове - от 8:30 до 17:30 часа. Това заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи. От вътрешното ведомство показват, че през 2020 година са издадени съвсем 2,5 милиона персонални документа на български жители. Толкова се чака да бъдат сменени и през идната 2021 година В изискванията на пандемия бе взето решението за удължение на документите за идентичност.

Срокът на годност на персоналните карти, който изтича до 31.01.2021 година е продължен с шест месеца, считано от датата на приключване на периода, посочен в съответния документ. Това не е спънка жителите да подменят документите си преди приключването на снадки период.

От Министерство на вътрешните работи означават, че звената "Български документи за идентичност " в София са най-натоварени, само че като цяло не се следи напрежение и прекомерно огромен напор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР