В последните седмици в социалните мрежи неколкократно се появяваха призиви

...
В последните седмици в социалните мрежи неколкократно се появяваха призиви
Коментари Харесай

Можеш ли да се заразиш с COVID-19 от дрегер на Пътна полиция?

В последните седмици в обществените мрежи неколкократно се показваха апели жителите да не се съгласяват на инспекция с алкотестер от " Пътна полиция ". Причината - евентуален риск от заразяване с . Той съществува, защото издишваният въздух е допустимо да съдържа рискови патогени, а дрегерът е в непосредствен или пряк контакт с устата.
Според някогашния ни дипломат в Русия Илиян Василев, апаратите, които се употребяват у нас, не са задоволително предпазени против вируса, даже при промяна на мундщука (индивидуалния накрайник, през който се издишва от проверявания, бел. ред.) след всеки осъществен тест, което е наложително. Причината - алкотестерите нямали защитна клапа, която да попречи на ползващите да вдишат въздух, който е бил издишан от някой преди тях. Василев написа обява във Facebook по тематиката, като показа, че негов другар " препатил " по този метод.

Отговаря ли на истината тази информация и може ли в действителност човек да се болести с ковид при инспекция с дрегер, в случай че преди този момент е със същото устройство бил проверяван вирусоносител? Потърсихме специалист в региона за коментар по тази тематика.
Според  Робърт Ахабабян , шеф на " Керагон " ЕООД и електронния магазин за алкотестери (дрегери), в случай че от " Пътна полиция " бъдат спазени правилно напътствията на производителя на дрегера за процедурата, рискът за разпространение на болестта е най-малък.
" Всеки мундщук е самостоятелно опакован и може да бъде подложен върху дрегера, като бъде държан за опаковката. Проверяващите служители на реда би трябвало да поставят мундщука без да го допират с ръце, а водачът би трябвало да следи това ", сподели той пред кореспондент на.
" Части от дрегера са в директен контакт с издишваните аерозоли и при погрешно боравене или неверно осъществяване на процедурата фактически има риск от заразяване. Полицаите са задоволително опитни и също така са най-силно изложени на риск от заразяване. Сигурен съм, че внимават. Но е значимо да изясняват авансово процедурата за осъществяване на инспекцията с цел да разсеят терзанията у жителите ", добави специалистът.
Той е безапелационен, че е важно мундщука да е с възвратен клапан , който не разрешава вдишването по нехайство през него . " А от " Пътна полиция " употребяват тъкмо такива мундщуци ", добави Ахабабян.
 Всички коли в Европейски Съюз с тестер за алкохол - дали ще е действително наложително? Всички коли в Европейски Съюз с тестер за алкохол - дали ще е действително наложително?
От 2024 година /т. 11/ всички нови коли на територията на Европейски Съюз наложително ще би трябвало да бъдат оборудвани с интерфейс, към който мо...
На въпрос по какъв начин вярно би трябвало да се дезинфекцира алкотестерът след приложимост, той съобщи, че има специфични препарати за стерилизация, които не съдържат алкохол, защото елементарните могат да увредят датчика на апарата - надлежно, той да покаже, че сте пили, а в действителност да не сте.

Какво споделя Министерство на вътрешните работи
Обърнахме се с съответни въпроси към пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, откъдето увериха, че ведомството е взело " всички нужни ограничения " против разпространяването на ковид. " Знаете доста добре, че когато се употребяват сходни уреди, водачите сами си взимат мундщука и сами го слагат ", обявиха от ведомството пред наш кореспондент.
От пресцентъра прибавиха, че и уредите, и мундщуците, които се употребяват, дават отговор на безусловно всички условия. На въпрос какви препарати се употребяват за стерилизация ни беше отговорено по този метод: " Предполагам, че се употребяват някакви - нямам визия " .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР