В последните месеци Грета Тунберг успя да се превърне в

...
В последните месеци Грета Тунберг успя да се превърне в
Коментари Харесай

Мрачната прогноза за бъдещите поколения

В последните месеци Грета Тунберг съумя да се трансформира в най-разпознаваемото лице на митингите срещи климатичните промени. Така последователно тематиката за децата, за бъдещите генерации и за планетата, в която те ще живеят, стартира да измества на напред във времето тематиката за сегашното, което всички виждаме какво е.

Но бъдещето постоянно е неразбираемо и поражда въпроси. А учени и климатолози се пробват да им дадат отговори, като всичко до един сигурно са не такива, каквито ни се желае. Тях откриваме и в отчета за 2019 година на Lancet Countdown.

Децата, родени през днешния ден, ще живеят на планета, на която междинните годишни температури ще са с четири градуса по-високи от тези преди индустриалната ера. Климатичните промени ще оказват своя отрицателен резултат върху всеки стадий на развиване на децата - от детство, през юношество, до зрелост. Те ще предопределят здравето нацяло едно потомство.
 Снимка 453378

А главен проблем си остава, че множеството ограничения, които се взимат, имат кратковременен резултат, само че не се мисли за това какво е бъдещето на планетата след 20 или 30 години, когато резултатът от индустриалната ера ще бъде не по-малко, даже по-осезаем, написа Fox 10.

През 2015 година бе признато Парижкото съглашение за климата , което гласи, че напъните са в посока изменение на междинната годишна температура с не повече от два градуса. Ако всичко върви по проект, децата през днешния ден ще видят по какъв начин през 2050 година на Земята няма да има коли с мотори с вътрешно горене.
 Снимка 453377

Дори и това да се случи в действителност, планетата към този момент ще е толкоз нечиста, че ще й трябват епохи, с цел да настъпи позитивна смяна. А мръсният въздух поврежда всички жизненоважни органи с тялото, отпред със сърцето и дробовете.

Светът към този момент е очевидец на нарастване на температурите с един градус, спрямо прединдустриалната ера. Освен това, в последното десетилетие са маркирани осем от десетте най-горещи години , откогато се вършат метеорологични измервания.
 Катар, световното стопляне и какъв е казусът с климатиците по улиците
Какъв е казусът с климатиците по улиците в Катар

Да преливаш от пусто в празно

Пожари, намаление на трудоспособността, по-ранна смъртност, миграция, беднотия и психологични болести са други съществени проблеми, с които ще се сблъскат поколенията след десетилетия. И макар че в сегашния миг се подхващат нужните ограничения, учените не престават да ги регистрират като незадоволителни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР