В последните години партньорството между България и Русия се активизира.

...
В последните години партньорството между България и Русия се активизира.
Коментари Харесай

Възможностите за задълбочаване на икономическите отношения обсъдиха премиерите Борисов и Медведев


В последните години партньорството сред България и Русия се засилва. Това акцентира министър председателят на Русия Дмитрий Медведев при срещата си с министър ръководителя на България Бойко Борисов. „ Сега можем да обсъдим обособени параметри от нашето търговско-икономическо съдействие “, сподели още съветският министър председател, представен от държавната осведомителна работа.

Българският министър председател уточни, че предпочитаните тематики в връзките сред България и Русия остават битката с тероризма и сигурността, стопанската система, туризмът и енергетиката.

„ Светът фактически е едно доста тежко място с неспирните спорове. Ние и Европа сме доста пострадали от мигрантската вълна “, добави Бойко Борисов.

Задълбочаването на търговско-икономическото съдействие, както и в областта на енергетиката, туризма и превоза бяха в центъра на диалозите сред министър-председателят Бойко Борисов и министър председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев.

На срещата участваха заместител министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са в формалната делегация, водена от премиера Бойко Борисов в Москва.

По-късно през днешния ден българският министър-председател ще беседва и с съветския президент Владимир Путин в Кремъл.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР