В последните два месеца от Българска браншова камара Пътища са

...
В последните два месеца от Българска браншова камара Пътища са
Коментари Харесай

Кабинетът не изпълнява договореното, недоволни пътищарите

В последните два месеца от Българска браншова камара " Пътища " са изпратили няколко писма до финансовия министър Асен Василев и районния министър Гроздан Караджов, с които са поискали среща. Последният път това е станало на 17 февруари 2022 година, когато е изпратено писмо и до министър-председателя.

Неколкократно са алармирали и за ситуацията, в което е подложен пътният отрасъл и неналичието на разплащания от страна на страната за към този момент осъществени действия.

След деен разговор предходната година беше реализирано единодушие сред фирмите и възложителя, в лицето на Агенция " Пътна инфраструктура " за сключване на съглашения за предварително преустановяване на договорите за настоящ ремонт и поддържане на Републиканска пътна мрежа. Разписани бяха периоди и задължения за разплащане на към този момент осъществени и настоящи действия, само че действия за съблюдаване на тези договорености към момента няма, припомнят от ББК Пътища. Те се безпокоят и от това, че компаниите нямат опция да употребяват други финансови принадлежности.

Българска браншова камара " Пътища " е мощно обезпокоена - сходно безконтролно държание и неглижиране договореностите, заплашва опцията за съответно осъществяване на споразуменията за настоящ ремонт и поддържане. Обезпечаването на активността без финансов запас е невероятно и основава действителна заплаха за изпадането в колапс на Републиканската пътна мрежа, което неизбежно ще докара до стопански последствия за страната.

УС на браншовата камара показват и че оповестените проекти на министър Гроздан Караджов за ремонт не се виждат в дейностите на възложителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР