В последните дни въз основа на указания, дадени им от

...
В последните дни въз основа на указания, дадени им от
Коментари Харесай

Частните болници се оплакват, че НЗОК ги притиска да връщат ковид подпомагането

В последните дни въз основа на инструкции, дадени им от Националната здравноосугурителна каса(НЗОК), районните здравноосигурителни каси (РЗОК) са подхванали акция за прилепяне на лечебните заведения да подпишат дебитни и кредитни вести, с които да се откажат от надлимитната си активност, насъбрана поради орязаните им бюджети , за сметка на парите, изплатени им като държавното подкрепяне по време на изключителната епидемиологична конюнктура. За това сигнализира Националното съдружие на частните лечебни заведения.

От организацията означават, че това условие е залегнало в подписания за тази година от НЗОК и БЛС Анекс към НРД 2020 - 2022.
 Александър Златанов поема надзора в Здравната каса
Александър Златанов поема надзора в Здравната каса

Смениха представителите на страната в Надзорния съвет на Здравната каса

" С наредбите на този анекс бранш " Здравеопазване " за разлика от всички други, се трансформира в единствения, в който лечебните заведения и медицинските центрове би трябвало да връщат парите, получени за работа в условия на зараза от COVID-19. Като премия, че изнесоха битката с пандемията на гърба си и доста от техни чиновници изгубиха живота си в нея. При това лечебните заведения и медицинските центрове бяха категорично изключени от опцията да аплайват за всевъзможни други стратегии за подкрепяне като мярката " 60 на 40 " да вземем за пример ", акцентират от сдружението.

От организацията допълват, че частните и общинските лечебни заведения са обжалвали тези и други разпореждания на анекса и на първа инстанция Върховен административен съд е спрял действието им до окончателното решение на съда .
 Новият НРД: Заплатите на лекарите се подвигат с 38%, повече профилактика Обновена
Новият НРД: Заплатите на лекарите се подвигат с 38%, повече профилактика

604 млн.лв. ще се влеят в системата на опазването на здравето в интерес на пациентите и на медицинските експерти

" Очевидно предусещайки неизбежната им анулация, Касата бърза да прибере парите на лечебните заведения, до момента в който към момента може да направи това. И както постоянно - не сортира средства - напън, шантаж, изнудване. Нещо повече - с тези инструкции и дейности Централното Управление на НЗОК намерено неодобрява решението на Надзорния съвет на НЗОК от 29.07.2022г., с което се одобри нов анекс на НРД-2020-2022, премахващ въпросните клаузи. Този анекс, с известни допълнения, ще бъде възложен за автограф и от БЛС и ще влезе в деяние в най-скоро време ", декларират от Националното съдружие на частните лечебни заведения.
 Министерство на здравеопазването предлага изключение за общинските лечебни заведения в заплащането на заплати от НЗОК
Министерство на здравеопазването предлага изключение за общинските лечебни заведения в заплащането на заплати от НЗОК

Търсят решение за " достойното възнаграждение " на труда на медицинските експерти в тях

Според организацията явно Н ЗОК се пробва с изпреварващи дейности и в ущърб на лечебните заведения да компрометира новия анекс, директно преди подписването м у.

" Да не приказваме, че сами по себе си тези инструкции и дейности съставляват следващо и жестоко неуважение и несъблюдение на решенията на съда. Дали новия Надзорен съвет на НЗОК ще търпи всичко това, или ще предприеме ограничения да го спре, занапред следва да забележим ", показват от сдружението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР