В последните 27 години МВР е една от най-потърпевшите от

...
В последните 27 години МВР е една от най-потърпевшите от
Коментари Харесай

Светлозар Лазаров: Вижте вота от циганската махала в Асеновград

В последните 27 години Министерство на вътрешните работи е една от най-потърпевшите от прехода институции. Така някогашният основен секретар на вътрешното министерство и сегашен народен координатор на „ Aтака “ Светлозар Лазаров разяснява полицейските митинги.

Ако преброим какъв брой са промените в последните 27 години, несъмнено всяка година се правят разнообразни такива, които даже опонират и на всички места има позволени недостатъци, което е видно от резултата, съобщи той пред БТВ.

По думите му проблемите са сложни, по тази причина и би трябвало да се търсят сложни решения. Трябва да има политически консенсус за краткосрочна и дълготрайна стратегия за изправяне на крана на Министерство на вътрешните работи. Ако се работи на парче и се влезе в областта на популизма, няма да се реализира нищо, счита Лазаров.

По негови сметки в системата на Министерство на вътрешните работи има 3500 незаети щата, само че преди всичко би трябвало да се работи по това да се спрат напускащите.

За настояването на служителите на реда за нарастване на заплатите Лазаров сподели: „ Многократно съм призовавал да се влезе в разговор в полза на българските жители и на Министерство на вътрешните работи – с ясна пътна карта, ясни, съответни решения. Решаване на въпроса в бранш „ Сигурност “ ще способства и за възстановяване на виталните процеси в България “.

Помолен да разяснява случая с началника на отдел „ Физическа отбрана “ в АЕЦ „ Козлодуй “ Пешко Караджов, който е заплашвал служител на реда, Лазаров сподели: „ Болно ни е обществото. Ежедневието ни е изпълнено с такива проблеми “.

За случая в Асеновград, при който младежи биха деца от състезателен клуб и последваха митинги и срутване на противозаконни ромски постройки Лазаров разяснява, че „ казусът с циганските гета стартира доста обратно в годините на прехода. За да бъде решен този проблем, каквото и да се прави, няма да е задоволително, в случай че не се отвори кутията на Пандора – с цел да бъде реализирано ясно решение на въпроса, би трябвало да се стартира от политическо равнище. Като първа стъпка дано извадим резултатите от изборите в гетата и да си дадем сметка кой, на какво съображение и по какъв метод е обвързван с тези хора “.

Според Лазаров до момента в който не се спре с бизнеса с гегата, „ няма да мръднем нито крачка напред. Давате ли си сметка с какви пари се купуват тези гласове? На всички ни е ясно, че това не става с пари от заплати, на мен ми мирише на политическа корупция “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР