В последните 24 часа в САЩ са починали 1939 заразени

...
В последните 24 часа в САЩ са починали 1939 заразени
Коментари Харесай

Близо 2000 заразени с коронавирус са починали през последното денонощие в САЩ

В последните 24 часа в Съединени американски щати са умряли 1939 инфектирани с новия ковид съгласно най-новите данни на университета " Джонс Хопкинс ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е най-големият брой смъртни случаи за денонощие в света от експлоадирането на пандемията, отбелязва Агенция Франс Прес.

С това записаните умряли стават общо 12 722-ма и Съединени американски щати се приближават до двете най-пострадали страни - Италия (със 17 127 смъртни случая) и Испания (13 798 починали).

Заразените в Съединени американски щати съставляват една четвърт от публично оповестените случаи в света: 396 223-ма, което е 29 609 души повече за денонощие, демонстрират данните на " Джонс Хопкинс ".

" Америка продължава да прави повече проби от всяка друга страна в света и съгласно мен това е и повода да имаме повече случаи ", сподели през вчерашния ден президентът Доналд Тръмп на ежедневния си брифинг с публицисти за рецесията, говорейки за 1,8 милиона теста дневно в страната.

Убеден съм, че някои гъстонаселени страни имат доста повече случаи от нас, само че не ги афишират, добави той.

От средата на предходната седмица Съединени американски щати оповестяват всекидневно за над 1000 умряли макар карантинните ограничения, които обособените щати последователно постановат.

Щатът Ню Йорк е главното огнище на епидемията в Съединени американски щати с повече от 5500 умряли и 140 000 инфектирани, основно в град Ню Йорк, животът в който е съвсем западнал.

Пандемията е взела минимум 80 142 жертви в 192 страни по данни на Агенция Франс Прес, основани на публични източници, от 19 часа по Гринуич нощес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР