В понеделник вечерта премиерът на Великобритания на два пъти се

...
В понеделник вечерта премиерът на Великобритания на два пъти се
Коментари Харесай

Тереза Мей: Втори референдум за Брекзит би заплашил социалната сплотеност на Великобритания

В понеделник вечерта министър председателят на Англия на два пъти се разгласи срещу настояването на своята съпротива за втори референдум за Брекзит, като изрично изясни, че той би заплашил „ обществената единодушие “ на Англия. Тя настоя център на нейната тактика да останат договарянията за смяна на ирландския защитен механизъм, написа The Guardian, представен от " Фокус ".

До 29 март, когато Кралството би трябвало да напусне Европейския съюз, по закон остават 67 дни. В този период тя би трябвало да убеди депутатите и бизнесгрупите, като им предложи доказателства, че в действителност желае да промени курса.
В обръщението си към парламентаристите от Камарата на общините министър председателят очерта три промени, които са били изтъкнати по време на полемиките с сътрудниците й в шестте дни откакто нейният план за Брекзит беше отритнат. Те плануват по-консултативен метод към идната фаза на договаряния с Брюксел, като в нея се включат по-активно депутати, бизнесите и профсъюзите, по-категорично оповестяване на работническите права и екологичните стандарти, и, трето, нов опит да се обсъдят подозренията на лейбъристите и северноирландските демократи юнионисти за ирландския защитен механизъм, които по-късно тя ще дискутира с Брюксел.

Мей обаче пропусна концепцията за удължение на периодите по Член 50 и преувеличи евентуалните последствия от възможен нов избор за Брекзит. Нейният представител разгласи, че „ няма договореност за доверието сред електората и държавното управление сега и министър председателят е твърдо уверен, че е държавен дълг да се работи, като се зачита волята на гласоподавателите. ”
Мей уверено отхвърли концепцията за отменяне на опцията за Брекзит без договорка, като съобщи изрично, че единственият метод това да се случи е, в случай че се одобри нейната договорка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР