В понеделник температурни рекорди бяха отчетени във Видин, Велико Търново,

...
В понеделник температурни рекорди бяха отчетени във Видин, Велико Търново,
Коментари Харесай

Георги Рачев: Предстои сух период, ще има отделни капки вода

В понеделник температурни върхове бяха регистрирани във Видин, Велико Търново, Монтана, Русе, Хасково и Шумен – надлежно 29,7 градуса, 30,3 градуса, 32,5 градуса, 30,2 градуса, 30,4 градус и 30,2 градуса.

„ Температурният най-много за април е в Кнежа – 35,8 градуса, тъй че имаме доста самун да изядем, с цел да стигнем до максимума. Ще отмине този фронт и ще настъпи един западен транспорт, който ще докара до нормализиране на температурите. Те обаче ще са по-високи, в сравнение с е типичното за началото на април “, изясни в „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

Максималните стойности са измерени на сянка този следобяд

„ Оказа се, че захлаждането дружно с прекосяването на този леден фронт няма да докара до основни превалявания. Ще има обособени капки вода “, сподели още той.

Продължава един много изсъхнал интервал напред във времето, което не е добре за тази част на годината, на мнение е Рачев.

Месецът стартира с извънредно високи температури

„ Надявам се във втората половина на месеца да стане онази динамичност, която е присъща за тази част на годината и макар топлото време да имаме и превалявания “, добави климатологът.

Поне до 10-11 април времето ще е топло с температури над нормата. Следващата неделя, 7 април, температурите ще са сред 21 и 25 градуса.

Следващия понеделник и вторник – 8 и 9 април, температурите в София ще стигнат 28 градуса.

Какви температури ни чакат през идващите 14 дни - разберете във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР