В понеделник ще започне изграждането на южното платно на бул.

...
В понеделник ще започне изграждането на южното платно на бул.
Коментари Харесай

Пренаредена е над 95% от настилката с жълти павета

В понеделник ще стартира построяването на южното платно на бул. „ Филип Кутев “.

Над 95% от работата по пренареждане на жълтите павета е осъществена, като остава единствено в зоната на кръстовището на бул. “Цар Освободител “ и ул. " 15-и ноември ". Както и казахме най-важно за нас е качеството, съобщи заместник-кметът на Столична община в направление „ Обществено строителство “ инж.Ангел Джоргов при инспекция на бул. “Цар Освободител “.

На обекта на бул. “Цар Освободител “ в сектора от бул. “Васил Левски “ до ул. “15-ти ноември “ се прави непрекъснат надзор, има представители на строителния контрол, на Столична община, уточни също инж.Джоргов. По думите му казахме, че както на този бул., по този начин и на всички останали булеварди, на които има строителни работи и стеснения, се стремим да облекчим придвижването за 15 септември, само че не на всички места това е допустимо.

Всички влагани материали се тестват. Ръководителят на строителния контрол инж. Тодор Тодоров изясни, че се съблюдава напълно технологията по пренареждането на жълтите павета, одобрена от работната група, назначена от Столична община. Спазва се размера на фугите, паветата бяха авансово калибрирани в три размера, съблюдава се и слагането през 10 метра на ограничители. Извършва се фугиране и мокрене, с цел да се уплътни добре, уточни също Тодоров.

Ще бъдат направени и проби на пренаредената настилка, уточни също инж. Джоргов.

За 15 септември отворихме придвижването на четири обекта - кръстовището на бул. “Симеоновско шосе “ и бул. “Г. М. Димитров “, на бул. “Цар Борис Трети “ в кв. “Княжево “, както и обновеното „ Чепинско шосе “, „ Искърско дефиле “.

Инж. Джоргов заяви, че в понеделник, 18 септември, ще стартира построяването на южното платно на бул. „ Филип Кутев “, а до края на октомври се планува бъде пуснат новия сектора от булеварда от ул. “Сребърна “ до бул. “Симеоновско шосе “. До няколко седмици ще стартира построяването на пробива на бул. “Тодор Каблешков “, което ще обезпечи връзка от бул. “България “ до бул. “Симеоновско шосе “. Предстои и издаване на позволение за градеж за бул. “Рожен “, а през октомври ще стартира работа по моста на Бакърена фабрика.

*Източник: Столична община
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР