В понеделник севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира Института за ядрени

...
В понеделник севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира Института за ядрени
Коментари Харесай

Северна Корея започва ядрено превъоръжаване по заповед на Ким Чен-ун

В понеделник севернокорейският водач Ким Чен-ун инспектира Института за нуклеарни оръжия на КНДР, където следи инсталирането на бойни глави на балистични ракети, заяви Корейската централна телеграфна организация (КЦНА), представена от news.bg.

" Той означи, че институтът (...) би трябвало визионерски да разшири производството на нуклеарни материали за оръжия, с цел да извърши напълно проекта на Централния комитет на партията за последователно увеличение на нуклеарните арсенали.

Това би трябвало да бъде тласък за продължение на развиването на производството на мощни нуклеарни оръжия ", се споделя в изказването.

Ким Чен-ун " оформи дилемите, които стоят пред института и цялата област на нуклеарната енергетика ", добавя организацията.

" Ако сме изцяло подготвени да използваме нуклеарните си оръжия когато и да е, нуклеарните оръжия в никакъв случай няма да бъдат употребявани.

Ако притежаваме мощни и превъзхождащи нуклеарни сили оттатък въображението, врагът ще се опасява от нас и няма да смее да протяга ръка на националния ни суверенитет, система и народ ", цитира КЦНА думите на водача на КНДР.

Отбелязва се, че Ким Чен-ун е бил осведомен и за използването на Държавната комбинирана осведомителна система за надзор на нуклеарните оръжия " Хаекбангашое ", употребена в неотдавнашното комбинирано тактическо обучение, симулиращо нуклеарна контраофанзива.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР