В понеделник се свиква междукоалиционен съвет по темата за антикорупционната

...
В понеделник се свиква междукоалиционен съвет по темата за антикорупционната
Коментари Харесай

Кирил Петков за оставката на Гешев: Вятърът на промяната е тук

В понеделник се привиква междукоалиционен съвет по тематиката за антикорупционната комисия, стана ясно през днешния ден от изявление на премиера Кирил Петков. Това е един от първите закони, който ще влезе за разискване в пленарна зала. В предаването на БНР " Неделя 150 " министър председателят Кирил Петков изясни, че в Плана за възобновяване ще се заложи механизъм - основният прокурор да може да бъде разследван. Премиерът увери, че близо милиард и половина лв. ще се употребява за помощ на бизнесите и на ЕРП-тата.

Като агитация - по този начин министър председателят Кирил Петков дефинира изказванията, че като падне мораториумът, цените ще скочат до небето. В " Денят стартира с Георги Любенов " Ивайло Мирчев от Демократична България пък обвърза енергийната рецесия с работата на прокуратурата.

Пакет от близо милиард и половина ще влезе в помощ на бизнесите и в помощ на ерп-тата, с цел да няма дисбалансиси, сподели Кирил Петков - министър-председател на България.

Ние нямаше да бъдем в тази енергийна рецесия сега, в случай че не бяхме в положение прокуратурата и правосъдната сиситема да не си правят работата в енергийния бранш, който без да звучи изключително мощно, само че той е овладян от едни олигархични мафиотски структури и там няма стартиране, сподели Ивайло Мирчев - народен представител от ПГ на " Демократична България ".

Петков разяснява и поисканата оставка на основния прокурор от ръководещата коалиция.

Това, което се случи в петък демонстрира, че вятърът на смяната е тук. Това, че ръководещата коалиция направи тази декларация от парламентарната естрада е ясна поръчка, че ние осъзнаваме, че прокуратурата не си е свършила добре работата и господин Гешев към този момент няма довеието на ПГ и на огромната част от обществото.

Ако прокуратурата си вършеше работа, щяхме да имаме като в Румъния, две държавни управления в пандиза, сподели Ивайло Мирчев - народен представител от ПГ на " Демократична България ".

Кирил Петков счита, че ДАНС си е свършила доста добре работата с отнемането на допуск до класифицирана информация на шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Един от първите закони, които ще влезе за разискване е точно за КПКОНПИ, а в проекта за възобновяване ще се заложи:

Да няма човек, който да бъде - единствено Господ да бъде над него. Ще се предложи механизъм, който даже самия основен прокурор при прегрешения да може да бъде разследван.

В момента, в който вкараме този пакет - против Гешев към този момент има много сигнали, сподели Ивайло Мирчев - народен представител от ПГ на " Демократична България ".

Кирил Петков съобщи, че е препотвърдил българската позиция за Република Северна Македония.

Ние надграждаме с доста по-конструктивен разговор на база на действителни дейности. Когато има този звук на добросъседство и градивен метод - тогава компромисите са доста по-възможни и от тяхна страна.

Историческата работна група би трябвало да влезе в интензивна работа, счита още Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР