В понеделник германското правителство заяви, че въвежда външно управление в

...
В понеделник германското правителство заяви, че въвежда външно управление в
Коментари Харесай

Газпром пробва да прехвърли активите си в Германия на DJ от Москва |

В понеделник немското държавно управление съобщи, че вкарва външно ръководство в Gazprom Germania, немското дъщерно сдружение на съветския Газпром, което е форма на частична национализация. Gazprom Germaniа е притежател на цялата сериозна инфраструктура в Германия и Европейски Съюз - подземно предпазване на газ, търговия и тръбопроводи. 

Газовият монополист предприе опити да избави дъщерното си сдружение, като го трансферира на други две съветски компании. Германските управляващи не разрешиха това да се случи. " Всяко придобиване на сдружение от страна отвън Европейски Съюз изисква утвърждение. Не сме давали такова утвърждение. Освен това не е ясно кой стои зад двете упоменати компании ", изясни решението си министерството на стопанската система.

Журналистът от съветската секция на Би Би Си Андрей Захаров откри кой стои зад двете компании, които трябваше да станат новите притежатели на Gazprom Germania - Gazprom Export Business Services и Palmieri.

Първото сдружение е записано в Санкт Петербург и до 31 март тази година е било благосъстоятелност на " Газпром Експорт ", след което е придобило съвсем цялата си благосъстоятелност. Това е постоянно употребена малка врата, която разрешава да се скрият действителните притежатели, написа BBC. Фактът, че собствеността не е изменена се удостоверява индиректно от това, че електронната поща за контакт в Единния държавен указател на юридическите лица не е изменена. И това е електронната поща на " Газпром Експорт ".

Второто сдружение, за което оповестяват немските управляващи, Palmari, е обвързвано с първото: то има 0,1% от Gazprom Export Business Services. Собствениците му въобще не са посочени, а шефът му, московчанинът Дмитрий Цепляев, изкарва прехраната си основно с тунинг на коли и електронна музика. Наскоро, на 20 март, той е пускал музика в столичен клуб под името DJ Five.

Той е запитан от Би Би Си по какъв начин компанията му се е издигнала до такива висоти в енергийния бизнес, Цепляев е прочел известие в WhatsApp, само че не е дал отговор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР