В понеделник Европейският съвет даде окончателното си одобрение на общата

...
В понеделник Европейският съвет даде окончателното си одобрение на общата
Коментари Харесай

Съветът на ЕС даде окончателно одобрение за общ USB-C порт за зарядните устройства

В понеделник Европейският съвет даде окончателното си утвърждение на общата инструкция за зарядно устройство, което прави USB-C портовете " наложителни " за всички електронни устройства през 2024 година

" Наличието на зарядно устройство, което пасва на голям брой електронни устройства, ще спести пари и време и също ще ни помогне да понижим електронните боклуци “, уточни чешкият министър на индустрията и търговията Йозеф Сикела, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

През 2020 година потребителите в Европейски Съюз са купили близо 420 милиона електронни устройства и имат приблизително три устройства за зареждане на тези електронни средства, от които постоянно употребяват две. Близо 40 на 100 от потребителите пък показват, че са срещали компликации поради липса на единно зарядно устройство.

Новите правила ще влязат в действие 20 дни, откакто бъдат оповестени в Официалния вестник на Европейски Съюз. Прилагането им ще стартира 24 месеца след влизането в действие.

Освен това, 40 месеца от датата на влизане в действие на директивата, всички преносими компютри ще бъдат предмет на новите разпореждания.

Потребителите ще могат да купуват електронни съоръжения (джаджи) със или без зарядни устройства с помощта на законодателството, което ще понижи потребителските разноски и електронните боклуци, " свързани с производството, превозването и изхвърлянето на зарядни устройства ".

Съветът на Европейски Съюз ще продължи и напъните си за стандартизиране на безжичното зареждане за всички електронни устройства.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР