В понеделник експерт от щаба на Ваня Григорова показа копие

...
В понеделник експерт от щаба на Ваня Григорова показа копие
Коментари Харесай

BIRD.bg: Има очевидни разлики в протокола от сайта на ЦИК и копието, което щабът на Григорова показа

В понеделник специалист от щаба на Ваня Григорова сподели копие от формален протокол от секция 224601006, в който няма нито един глас за никой претендент. Той показа това като мотив да се оспорят изборите, тъй като подобен празен протокол можело да се попълни с каквито си желаете цифри.

Да, но не, тъй като има и видеонаблюдение, написа.

Протоколът от секция 224601006 е качен сканиран в уеб страницата на ЦИК и, че в него Терзиев има 15 хартиени и 163 машинни гласа, а Григорова - 39 хартиени и 44 машинни гласа.

Това се удостоверява от на броенето в същата секция /14 мин. 15 сек. нататък/



При сравняване на протокола, качен в уеб страницата на ЦИК, и копието, показано от щаба на Григорова, се виждат явни разлики още на първата страница.

Снимка: BIRD.bg

Следователноманипулация и надписване няма, само че остава въпросът какъв брой е " публично " показаното копие и какъв брой е " автентичен " сканирания протокол качен в ЦИК, прецизират от BIRD.bg.

В понеделник стана ясно, че щабът на Ваня Григорова ще оспорва избора на Васил Терзиев за кмет на София. " Надеждата остава жива, а свободата на една ръка разстояние. Ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, в случай че съдът постанови, че тези резултати са законосъобразни ".Това съобщи на конференция Ваня Григорова след балотажа на локалните избори в София.

" Няма да позволим успеха да ни бъде открадната ", беше безапелационен ръководителят на БСП-София Иван Таков, като уточни, че щабът ревизира протоколите във всички секции в София.

Той разяснява, че са върнали вярата на непредставените жители на София. " Нямаме право да спрем дотук и да се откажем, ще водим борба за всеки глас, както го вършим през цялата компания. Ще използваме всички законови средства ”, добвави той.

Бившият зам.-министър на електронното ръководство Благовест Кирилов, който е част от екипа на Ваня Григорова, съобщи, че ще употребяват всички законови средства и всички неточности, които са позволени в изборния развой.

По думите му имат задоволително учредения, с цел да оспорят крайния резултат от изборите. Той се усъмни и в процедурата на предаване на изборните протоколи в ЦИК. Според Кирилов доста елементарно протокол с празно поле в него може да бъде запълнен с неистинска информация.

Припомняме, че Терзиев завоюва кметската борба в София с 48.20% на 100, при обработени 100% от протоколите на СИК в ОИК. Той получава 175044от гласовете в столицата.Ваня Григорова има 46.89%, или 170258 гласа.Вот „ Не поддържам никого " са дали17834 души в столицата, или 4.91%.

На първия тур на локалните избори за Терзиев гласоподаваха 119121 души, с което той събра 31.80% от поддръжката на гласоподавателите. Зад номинацията на Григорова застанаха 80875 гласоподаватели, или 21.59%от отишлите до урните.

Почти 14 000 души по-малко бяхарешили да се доверят на Антон Хекимян, който получи 17,84 %.

На втория тур на локалните избори гласувахме по два метода – с хартия и посредством машина. Избирателните секции в страната бяхаоколо 7250, като в 5900 от тях имаше и машини. Изборният ден стартира в 7 часа и приключи в 20 часа.

На балотажа гласувахме за кметовете на общини, кметства и региони, които не са събрали повече от половината от гласовете при първия тур на локалните избори. Този път при гласуването гласоподавателите можеха да избират по какъв начин да пуснат своя избор – посредством хартиена или посредством машинна бюлетина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР