В понеделник, 13 ноември, руските войски продължиха настъпателните действия в

...
В понеделник, 13 ноември, руските войски продължиха настъпателните действия в
Коментари Харесай

ISW: Украинските сили напреднаха при Авдиивка,руснаците също имат успехи

В понеделник, 13 ноември, съветските войски продължиха настъпателните дейности в региона на Авдиивка и реализираха триумфи в източните околности на Степне (на 3 км северно от Авдиивка).

В отчет на американския Институт за проучване на войната ISW, представен от Униан, се споделя, че напредъкът на руснаците е доказан от геолокационни данни.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна заяви, че окупаторите са атакували и при Новокалинове (на 11 км северозападно от Авдиивка), само че без триумф. Руснаците са подхванали и несполучливи щурмови дейности при Первомайске (на 11 км югозападно от Авдеевки) и Новобахмутивка (на 13 км североизточно от Авдиивка), както и покрай Авдиивка и Северне ( на 6 км западно от Авдиивка).

Няколко съветски " военни репортери " настояват, че не престават боевете при Авдиивския коксохимически цех и северно от Авдиивка. Друг съветски боен блогър написа, че украинските войски управляват най-малко половината от коксохимическия цех и че известията, че е високомерен от съветските войски, не са истина. ISW не подтвърждава известията за завладяването му.

Същевременно, съгласно съветски военни блогъри, украинските сили сполучливо са контратакували и са постигнали прогрес при Авдиивка към железопътна гара при Степне, както и южно от Авдиивка.

Друг съветски боен блогър твърди, че украинските сили са атакували несполучливо край Краснигоривка (на 5 км северно от Авдиивка).

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР