В помощ на медицината до 3 месеца в София ще

...
В помощ на медицината до 3 месеца в София ще
Коментари Харесай

В помощ на медицината: До 3 месеца в София ще заработи европейски суперкомпютър

В помощ на медицината до 3 месеца в София ще проработи един от 8-те европейски суперкомпютри. Машината може да помогне в битката с редки болести, както и в откриването на ваксини. Благодарение на него времето за всичко това ще бъде кратко на половина, заяви

" Времето е значимо изключително в по-специфични интервали като настоящия. Тенденцията е даден медикамент, ваксина или препарат - в бъдеще да бъде в доста по-голяма степен персонализиран за предварителната оценка за повлияване на избрана група от хора ", изяснява Мартин Дановски, ръководител на Държавната организация за научни проучвания и нововъведения.

Освен в медицината, суперкомпютърът може да откри приложение в бизнеса, земеделието и автомобилостроенето. Очаква се машината да проработи у нас от 1 юли. В момента учените вършат проби на системите му.

Достъпът до залата със суперкомпютъра е мощно стеснен, а влизането и излизането става само с лицево различаване.

Учените се надяват машината да се задържи и притегли нов проучвателен потенциал както от България, по този начин и от чужбина.

" Екипът ни води доста интензивни работи с научно-изследователската активност, по този начин и с бизнеса. По този метод ще можем да вдигнем добавената стойност на артикули и процеси в стопанската система ни ", прибавя Дановски.

Въпросният суперкомпютър ще бъде най-мощният в Източна Европа.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР